Brukere online: 2557
Brukere i dag: 34030
Brukere siste 7 dager: 198099
Her har du oppskriften på en enkel, myk og god formkake med kokos.
150 g smør
150 g sukker
2 store egg
200 g kokos
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene. Vend i kokosen. Sikt sammen mel og bakepulver og vend inn i deigen. Deigen skal være nokså tykk i konsistensen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 25-30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen og fjern bakepapiret.
Kaken smaker ekstra godt sammen med pisket krem - og kanskje noen jordbær... Kaken kan også glaseres med sjokolade- eller melisglasur.
Kaken smaker aller best nystekt. Pakk den godt inn i plast dersom den skal oppbevares i flere dager, slik at den ikke blir tørr. Kaken kan også fryses.
6 kommentarer
Har du glemt kokosen i denne
Har du glemt kokosen i denne kokoskaken?
Takk, jeg hadde glemt å nevne
Takk, jeg hadde glemt å nevne kokosen i fremgangsmåtebeskrivelsen, men har korrigert dette nå.
Kanskje ristet kokos kan
Kanskje ristet kokos kan smake på toppen
Kokoskaken ble da forferdelig
Kokoskaken ble da forferdelig tørr
Dette ser fryktelig tørt ut!…
Dette ser fryktelig tørt ut! Det er ingen deig som flyter og heller ingen «brøddeig».
Har du glemt melk? Det må mer væske til her, ellers må den trykkes ut i kakeformen slik man gjør med pai.
Fulgte oppskriften, men…
Fulgte oppskriften, men kaken ble veldig tørr. Kan det være pga ingen væske er tilsatt?
Skriv ny kommentar