Kokoskake


Her har du oppskriften på en enkel, myk og god formkake med kokos.

Kokoskake
Ingredienser

150 g smør
150 g sukker
2 store egg
200 g kokos
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene. Vend i kokosen. Sikt sammen mel og bakepulver og vend inn i deigen. Deigen skal være nokså tykk i konsistensen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 25-30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen og fjern bakepapiret.

Kaken smaker ekstra godt sammen med pisket krem - og kanskje noen jordbær... Kaken kan også glaseres med sjokolade- eller melisglasur.

Tips

Kaken smaker aller best nystekt. Pakk den godt inn i plast dersom den skal oppbevares i flere dager, slik at den ikke blir tørr. Kaken kan også fryses.

Kakekategori

6 kommentarer

Dette ser fryktelig tørt ut! Det er ingen deig som flyter og heller ingen «brøddeig».
Har du glemt melk? Det må mer væske til her, ellers må den trykkes ut i kakeformen slik man gjør med pai.

Fulgte oppskriften, men kaken ble veldig tørr. Kan det være pga ingen væske er tilsatt?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift