Brukere online: 377
Brukere i dag: 686
Brukere siste 7 dager: 195672
Annonse: Cosori.no
Hei!
For et par måneder siden fikk jeg meg en ny bestevenn, og det er en Cosori airfryer!
Med en airfryer kan man, som navnet tilsier, steke mat i luft!
All mat som man vanligvis tilbereder i stekeovn, i mikrobølgeovn eller på en stekeplate, kan man i stedet tilberede i en airfryer på langt kortere tid. Det beste av alt er imidlertid at også mat som vanligvis frityrstekes i olje, kan tilberedes i airfryer med forbløffende bra resultat. Det gjør at man sparer mye fett og kalorier, og får et mye sunnere bakverk.
Her på Det søte liv har jeg vist dere hvordan man kan lage fantastisk gode Churros (stekt i airfryer), og etter det har mange spurt meg om det kommer flere oppskrifter beregnet på airfryer.
Så her kommer en helt nydelig oppskrift på Donuts (stekt i airfryer). Oh my God - så vidunderlig myke og gode!
Jeg vil faktisk påstå at de er enda bedre enn frityrstekte Donuts, så denne oppskriften bør du virkelig teste!
Oppskriften gir ca. 25 Donuts hvis du gjenbruker deigen fra hullene når du stikker ut ringene. Dersom du i stedet velger å steke deigen fra hullene for seg så du får Donutskuler, blir det ca. 15 Donuts og 15 Donutskuler.
Jeg lagde her Donuts som jeg dyppet i nydelig glasur og pyntet med strøssel, og i tillegg Donutskuler som jeg rullet i kanelsukker.
NAM!
Ingredienser:
♥ 120 g smør
♥ 4,5 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 2 egg
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 800 g hvetemel
Glasur:
♥ 100 g smør
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g melis
♥ 2 ss kokende vann
Pynt:
♥ 1 dl kakestrøssel
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts kanel
Fremgangsmåte:
Gjærdeig:
Smelt smøret og bland med melken. Varm blandingen til den er lunken og løs opp gjæren i væsken.
Tilsett lett sammenpiskede egg og sukkeret.
Bland inn bakepulver, vaniljesukker og kardemomme.
Tilsett hvetemelet og elt deigen smidig.
La deigen heve lunt i 1 time.
Utbaking og etterheving:
Kjevle ut leiven ca. 1,5 – 2 cm tykk og stikk ut ringer (jeg bruker en utstikker som er 9 cm i diameter og et lite dramglass på 3 cm i diameter).
Legg ringene på underlag drysset med mel og la dem etterheve i ca 30 minutter til de er luftige.
Du velger selv om du vil kna sammen deigen inni ringene til å lage nye ringer, eller om du vil lage Donutskuler av dem.
Man kan også lage Donuts uten hull, som deretter kan fylles med syltetøy eller vaniljekrem.
Glasur:
Mens Donutsene etterhever, kan du gjøre klar glasuren ved å blande sammen smeltet smør, vaniljeekstrakt og melis. Spe med litt kokende vann til glasuren blir passe tykk og klumpfri. Det er meningen at glasurlaget skal være nokså tynt på de ferdigglaserte Donutsene.
Finn frem kakestrøssel.
I tillegg bør du finne frem en rist med et brett under, hvor du kan legge de glaserte Donutsene.
Gjør også klar kanelsukker, hvis du vil rulle Donutskuler i dette.
Steking i airfryer:
Stek Donuts i airfryeren til de er gylne på utsiden og gjennomstekte inni.
Hvis du lager Donuts av samme størrelse som meg, passer det å steke 4 stykk om gangen.
I tillegg kan du plassere et par Donutskuler i midten.
Spray underlaget lett med olje og spray også litt olje på Donutsene før steking (se tips).
Jeg synes passe steketid er 6 minutter ved 180°C, men dette kan du tilpasse selv (merk at airfryeren skal forvarmes i noen minutter som beskrevet i instruksjonsheftet).
Perfekte Donuts stekt i airfryer!
Glasur og pynt:
Dypp de varme, nystekte Donutsene straks i glasuren. Legg dem deretter på risten slik at overflødig glasur får renne av kakene.
Dryss på kakestrøssel mens glasuren er myk, slik at strøsselet fester seg godt til glasuren.
Donuts klare til å nyyyyyytes!
Det går så klart an å droppe strøssel hvis du foretrekker det.
Åh, så digg!
Dette er noe av det beste jeg har smakt!
Myke, lubne og utrolig gode Donuts!
Donutskuler rulles i kanelsukker mens de er varme.
Tips:
♥ Jeg brukte her en utstikker på 9 cm og et lite dramglass på 3 cm for å stikke ut Donutsene, og synes det gir passe store Donuts.
Husk at deigen ikke skal være tynnere enn 1,5-2 cm for at Donutsene skal bli saftige og myke. Det går også fint å lage mindre Donuts, men husk da at hullet i midten bør være nokså stort for at det ikke skal ese sammen og lukke seg under etterheving og steking.
♥ Det kan være greit å skaffe seg en liten sprayflaske til olje. Det løfter smaken på bakverket, men trengs kun i svært små mengder. Alternativt kan du pensle på litt nøytral olje eller smeltet smør før steking.
♥ Ikke åpne airfryeren før steketiden er over. Donuts skal altså ikke ristes underveis i steketiden slik som når man for eksempel lager pommes frites i en airfryer.
♥ Donuts er aller best nystekte. De du får til overs holder seg gode om du pakker dem inn i plast og oppbevarer kjølig. De er også veldig fine å fryse og tiner raskt.
Cosori airfryer er fantastisk bra airfryer, som har fått mange "best i test"-utmerkelser, slik som for eksempel i denne vurderingen foretatt av Tekguide.no.
Den er veldig brukervennlig og effektiv, lett å renholde, og så ser den elegant og flott ut i tillegg!
Airfryer finnes i flere farger og modeller, og du kan se utvalget på nettsiden til Cosori.no.
Jeg har Cosori Premium Airfryer - hvit, som jeg er strålende fornøyd med!
Det følger med grundig instruksjonshefte og oppskriftshefte, og man kan også kjøpe en genial tilbehørspakke, med alt fra grillspyd, kakeform, muffinsform, ekstra rist osv.
RABATTKODE:
Det er for tiden kr. 1000 rabatt på nesten alle modellene airfryer på Cosori.no!
Du kan nå dessuten få ytterligere 15 % rabatt og fri frakt ved bruk av rabattkoden Detsoteliv15.
Benytt deg av dette tilbudet nå for jeg vet ikke hvor lenge det varer...
Følg også med på Instagram og Facebook hvor det i morgen vil komme en konkurranse der jeg deler ut 2 gratis airfryere fra Cosori til to heldige vinnere!!
♥
Donuts (stekt i airfryer) - minst like gode som frityrstekte Donuts!
Dette er så bra!
Håper du lar deg friste!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 120 g smør
♥ 4,5 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 2 egg
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 800 g hvetemel
Glasur:
♥ 100 g smør
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g melis
♥ 2 ss kokende vann
Pynt:
♥ 1 dl kakestrøssel
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts kanel
Gjærdeig:
Smelt smøret og bland med melken. Varm blandingen til den er lunken og løs opp gjæren i væsken. Tilsett lett sammenpiskede egg og sukkeret. Bland inn bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Tilsett hvetemelet og elt deigen smidig.
La deigen heve lunt i 1 time.
Utbaking og etterheving:
Kjevle ut leiven ca. 1,5 – 2 cm tykk og stikk ut ringer (jeg bruker en utstikker som er 9 cm i diameter og et lite dramglass på 3 cm i diameter).
Legg ringene på underlag drysset med mel og la dem etterheve i ca 30 minutter til de er luftige.
Du velger selv om du vil kna sammen deigen inni ringene til å lage nye ringer, eller om du vil lage Donutskuler av dem.
Man kan også lage Donuts uten hull, som deretter kan fylles med syltetøy eller vaniljekrem.
Glasur:
Mens Donutsene etterhever, kan du gjøre klar glasuren ved å blande sammen smeltet smør, vaniljeekstrakt og melis. Spe med litt kokende vann til glasuren blir passe tykk og klumpfri. Det er meningen at glasurlaget skal være nokså tynt på de ferdigglaserte Donutsene.
Finn frem kakestrøssel. I tillegg bør du finne frem en rist med et brett under, hvor du kan legge de glaserte Donutsene.
Gjør også klar kanelsukker, hvis du vil rulle Donutskuler i dette.
Steking i airfryer:
Stek Donuts i airfryeren til de er gylne på utsiden og gjennomstekte inni.
Hvis du lager Donuts av samme størrelse som meg, passer det å steke 4 stykk om gangen, i tillegg til at du kan plassere et par Donutskuler i midten.
Spray underlaget lett med olje og spray også litt olje på Donutsene før steking (se tips).
Jeg synes passe steketid er 6 minutter ved 180°C, men dette kan du tilpasse selv (merk at airfryeren skal forvarmes i noen minutter som beskrevet i instruksjonsheftet).
Glasur og pynt:
Dypp de varme, nystekte Donutsene straks i glasuren. Legg dem deretter på risten slik at overflødig glasur får renne av kakene. Dryss på kakestrøssel mens glasuren er myk, slik at strøsselet fester seg godt til glasuren.
Donutskuler rulles i kanelsukker mens de er varme.
♥ Jeg brukte her en utstikker på 9 cm og et lite dramglass på 3 cm for å stikke ut Donutsene, og synes det gir passe store Donuts. Husk at deigen ikke skal være tynnere enn 1,5-2 cm for at Donutsene skal bli saftige og myke. Det går også fint å lage mindre Donuts, men husk at hullet i midten bør være nokså stort for at det ikke skal ese sammen og lukke seg under etterheving og steking.
♥ Det kan være greit å skaffe seg en liten sprayflaske til olje. Det løfter smaken på bakverket, men trengs kun i svært små mengder. Alternativt kan du pensle på litt nøytral olje eller smeltet smør før steking.
♥ Ikke åpne airfryeren før steketiden er over. Donuts skal altså ikke ristes underveis i steketiden slik som når man for eksempel lager pommes frites i en airfryer.
♥ Donuts er aller best nystekte. De du får til overs holder seg gode om du pakker dem inn i plast og oppbevarer kjølig. De er også veldig fine å fryse og tiner raskt.
8 kommentarer
Disse var skikkelig gode!
Disse var skikkelig gode! Enda. Bedre enn jeg hadde forestilt meg. Til og med min mor likte de, og hun liker ikke donuts!
Lagde disse i dag og de var
Lagde disse i dag og de var super gode! Vi endte med å steke dem på 170 grader i 5 minutter for å få dem litt lysere :-)
Men jeg klarte ikke å få festet kanel og sukker på kulene selv om jeg tok de oppi med en gang. Har du tips der på hvordan man kan få det til å sitte?
Ser det er en stund siden du
Ser det er en stund siden du spurte, men jeg prøvde i dag. Penslet med litt smeltet smør før jeg dyppet i kanelsukker, og det funket veldig bra :)
Kan man lage disse med
Kan man lage disse med lettmelk istedefor helmelk?
Hei!
Hei!
Skal det virkelig være 1 spiseskje vaniljesukker? Tipper det er skrivefeil, men for sikkerhets skyld?
Disse ble skikkelig luftig å
Disse ble skikkelig luftig å gode ble mer enn godkjent av besøket i dag
Hei Kan jeg bruke lettmelk…
Hei
Kan jeg bruke lettmelk istedenfor?
Hei! Har noen forsøkt…
Hei! Har noen forsøkt glutenfri versjon? :)
Skriv ny kommentar