Brukere online: 1760
Brukere i dag: 9983
Brukere siste 7 dager: 195569
75 g smør
1,5 dl melk
1 stort egg
3 dl hvetemel
1,5 dl sukker
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/4 ts muskat eller kanel
Topping:
50 g smør
1 dl sukker
1 ts kanel
Smelt smøret og bland med melken. Pisk inn egget med en stålvisp. Sikt i de tørre ingrediensene og rør deigen raskt sammen (ikke rør mer enn nødvendig).
Sett papirformer i et muffinsbrett (se tips). Fyll deigen i formene. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca 20-25 min (sjekk med en kakenål at muffinsene er gjennomstekte). Avkjøl muffinsene et par minutter i formen før de forsiktig løsnes fra formen men en kniv og hvelves ut.
Smelt smøret til toppingen. Bland sukker og kanel i en flat suppetallerken eller liknende. Pensle oversiden av de fortsatt varme muffinsene med smeltet smør og dypp dem så i sukker- og kanelblandingen. La muffinsene avkjøles til de er kalde og sukkertoppingen har stivnet og dannet en tynn skorpe på muffinsene.
Muffinsene får definitivt finest fasong om du setter papirformer i et muffinsbrett. Da kan du også fylle formene helt fulle, slik at du får høye og fulle muffins, slik som du ser på bildet. Du får da 10 stk. Har du ikke muffinsbrett, bør du bruke doble papirformen og passe på å ikke fylle formene for fulle. Du får da ca 12 stk.
"Kanelmuffins" er fine å fryse.
Oppskriften er hentet fra boken "American Sweets" (2001).
9 kommentarer
Disse var kjempegode!!
Disse var kjempegode!!
Kan man lage de uten melk?
Kan man lage de uten melk?
Kan disse lages uten melk?
Kan disse lages uten melk? Eller med cultura naturell?
hvor mange muffins/cupcakes
hvor mange muffins/cupcakes er dette cirka? ser kjempe gode ut!
De var veldig gode
De var veldig gode
De var veldig Enkle å lage
De var veldig Enkle å lage for en 6.klassing
Knallgode, saftige muffins!
Knallgode, saftige muffins! Kjappe og enkle å lage, med ingredienser man vanligvis har til enhver tid i kjøkkenskapene, noe som er et stort pluss. :-) Disse går like glatt ned hos farmor på 87, som til tanteungen på 2 år. :-) Enda en av oppskriftene på siden din som går rett inn i min egen oppskriftsbok!
Disse har blitt en klassiker
Disse har blitt en klassiker hos oss.
Lettvint, godt og velduftende!
En favoritt jeg har lagd i mange år nå! :)
Holder de seg fin og saftig…
Holder de seg fin og saftig til neste dag
Skriv ny kommentar