Brukere online: 2264
Brukere i dag: 36842
Brukere siste 7 dager: 200465
En DEILIG, DEILIG kake - helt gjennombløt av Baileys og sjokoladekrem:-)
Nøttebunn:
3 store egg
180 g sukker
150 g hasselnøtter
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver
Til dynking:
masse Baileys
Sjokoladekrem:
3 dl kremfløte
100 g kokesjokolade
3-5 ss Baileys
Begynn dagen før med å forberede sjokoladekremen: Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i fløten. Avkjøl blandingen i kjøleskapet over natten.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Mal nøttene og bland med mel og bakepulver. Vend inn i eggedosisen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 45 min. Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut av formen og dra forsiktig av bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Dynk kaken godt med Baileys. Hell over litt og litt av gangen, slik at likøren får trukket godt inn i kaken. Mengden bestemmer du selv, men personlig mener jeg at det bare er å pøse på:-)
Pisk opp sjokoladefløten til krem. Smak til med Baileys. Fordel sjokoladekremen over kaken.
"Baileyskake" oppbevares i kjøleskapet frem til servering. Som alle andre kaker som inneholder pisket krem, er kaken best samme dag som den er laget.
1 kommentar
Har fulgt denne oppskriften…
Har fulgt denne oppskriften en gang tidligere og den skal lages igjen nå. Nydelig god kake! Laget den sist gang til min mor som elsker Baileys, og hun endte opp med å spise seg småbrisen :)
Skriv ny kommentar