Vaniljeis i skiver til 17. mai

Til 17. mai går det gjerne i pølser og is, og kanskje du vil imponere med hjemmelaget vaniljeiskrem i år? 

Du finner fra før innlegget Vaniljeis til 17. mai her på Det søte liv, der jeg har laget iskuler av den hjemmelagde vaniljeisen som jeg har servert oppi i 17. mai-pyntede iskremkjeks. Her har jeg i stedet fylt vaniljeisen i en avlang form slik at iskremen kan skjæres i skiver ved servering. 

Ingen kjøpeiskrem slår den ekte smaken og fyldige, kremete konsistensen du får når du lager vaniljeisen selv. Du trenger kun 4 ingredienser, og til denne oppskriften er det ikke nødvendig med noen iskremmaskin og heller ikke å røre i isen underveis i frysingen. Jeg bare heller iskremblandingen i en brødform som jeg setter i fryseren. Iskremen skjæres i tykke skiver og kan gjerne serveres sammen med friske bær. 

 

 

Populært hos store og små! 

Og lurer du på hva du skal gjøre med de 9 eggehvitene du får til overs, skal du få et tips av meg veldig snart... 😉

Og tipset er en fantastisk god Trøffelkake med nøttebunn og italiensk marengs

 

Ingredienser: 

♥ 9 eggeplommer
♥ 3 dl sukker
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips) 
♥ 9 dl kremfløte

Servering:
♥ friske bær

 

Fremgangsmåte: 

Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker til du får en skikkelig tykk og luftig eggedosis.

Pisk kremfløten til myk krem.

Vend den piskede kremen inn i eggedosisen. Bruk en ballongvisp slik at du får blandet inn kremen jevnt uten å miste for mye av luften i eggedosisen. 

Fyll iskremblandingen i enten en stor brødform (som rommer 2 liter) eller to mindre brødformer (som rommer 1 liter hver). Her har jeg brukt en stor brødform. Jeg kler brødformen med plastfolie før jeg heller i iskremblandingen (se tips). 

 

 

Sett formen i fryseren i minst 4 - 5 timer eller helst over natten.

Ta iskremen ut av fryseren i ca. 10 minutter før servering. La isen tine i noen minutter før du hvelver den over på et avlangt fat og drar av plastfolien.

 

 

 

Server iskremen i tykke skiver sammen med friske bær. 

 

 

 

Nydelig, hjemmelaget vaniljeis!  😍

 

 

Tips: 

♥ Jeg bruker helst vaniljepasta, som er en mørk vaniljesirup som gir en veldig god vaniljesmak på iskremen. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Du kan alternativt bruke frø fra 1 vaniljestang eller 6 ts ekte vaniljesukker.  

♥ Jeg liker å kle brødformen med plastfolie før jeg heller i iskremblandingen, så blir det veldig lett å få iskremen ut av formen når den er frossen. 

♥ Dette er en stor porsjon der det trengs en stor brødform eller to mindre. Se som sagt også Vaniljeis til 17. mai, som er en litt mindre porsjon vaniljeis. Se også innlegget om Vaniljeishjerter, der jeg har laget en enda litt mindre porsjon og fylt vaniljeisen i hjerteformede silikonformer. 

 

Gøy å servere hjemmelaget vaniljeis på nasjonaldagen!  😃

 

 

God fornøyelse! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Vaniljeis i skiver til 17. mai
Ingredienser

♥ 9 eggeplommer
♥ 3 dl sukker
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips) 
♥ 9 dl kremfløte

Servering:
♥ friske bær

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker til du får en skikkelig tykk og luftig eggedosis.

Pisk kremfløten til myk krem.

Vend den piskede kremen inn i eggedosisen. Bruk en ballongvisp slik at du får blandet inn kremen jevnt uten å miste for mye av luften i eggedosisen. 

Fyll iskremblandingen i enten en stor brødform (som rommer 2 liter) eller to mindre brødformer (som rommer 1 liter hver). Her har jeg brukt en stor brødform. Jeg kler brødformen med plastfolie før jeg heller i iskremblandingen (se tips). 

Sett formen i fryseren i minst 4 - 5 timer eller helst over natten.

Ta iskremen ut av fryseren i ca. 10 minutter før servering. La isen tine i noen minutter før du hvelver den over på et avlangt fat og drar av plastfolien.

Server iskremen i tykke skiver sammen med friske bær. 

Tips

♥ Jeg bruker helst vaniljepasta, som er en mørk vaniljesirup som gir en veldig god vaniljesmak på iskremen. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Du kan alternativt bruke frø fra 1 vaniljestang eller 6 ts ekte vaniljesukker.  

♥ Jeg liker å kle brødformen med plastfolie før jeg heller i iskremblandingen, så blir det veldig lett å få iskremen ut av formen når den er frossen. 

♥ Dette er en stor porsjon der det trengs en stor brødform eller to mindre. Se som sagt også Vaniljeis til 17. mai, som er en litt mindre porsjon vaniljeis. Se også innlegget om Vaniljeishjerter, der jeg har laget en enda litt mindre porsjon og fylt vaniljeisen i hjerteformede silikonformer. 

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift