Brukere online: 1172
Brukere i dag: 40395
Brukere siste 7 dager: 195840
- Hvilken dag er det?
- Det er i dag, svarte Nasse Nøff.
- Min favorittdag, sa Ole Brumm.
♥ 😃 ♥
Enten du har høstferie eller ikke, synes jeg du skal kose deg i dag med denne deilige sjokoladekaken!
Ole Brumms sjokoladekake er en saftig sjokoladekake i langpanne som alle liker!
Oppskriften er beregnet til stor langpanne (halv porsjon passer til liten langpanne).
Og ja, det er riktig at dette er en kake uten egg.
Ingredienser:
Sjokoladekake:
♥ 250 g smør
♥ 1 liter kefir (eller kulturmelk)
♥ 600 g sukker
♥ 3 ts natron
♥ 3 ts kanel (kan sløyfes)
♥ 4 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 750 g hvetemel
Sjokoladekrem:
♥ 100 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 500 g melis
♥ ca. 8 ss sterk, kald kaffe
Fremgangsmåte:
Sjokoladekake:
Smelt smøret.
Ha surmelken i en stor rørebolle. Bland inn sukkeret.
Sikt sammen natron, kanel, kakaopulver og vaniljesukker og vend det inn i røren. Tilsett det smeltede smøret.
Bland til slutt inn hvetemelet. Rør til deigen blir klumpfri (men ikke lenger, se tips).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.
Sjokoladekrem:
Smelt smøret i en mellomstor kjele. Tilsett kakaopulveret og rør til det løser seg opp.
Bland inn vaniljesukkeret og melis, og så kaffe (litt om gangen) til du får en tykk sjokoladekrem med god smørekonsistens (se tips).
Glasering og servering:
Hvelv kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret.
Smør sjokoladekremen over kaken i et tykt, jevnt lag.
Ah, så godt med en myk og deilig sjokoladekake i langpanne!
Del kaken i firkanter og nyt!
Hadde nesten glemt hvor godt det er med sjokoladekake og et glass iskald melk... 😊
Superbarnevennlig sjokoladekake!
Ole Brumm nyter livet, og det burde du også gjøre... 😉
Tips:
♥ Ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Dette for å unngå tung og kompakt kake. Jeg rører forsiktig for hånd med en ballongvisp og stopper med en gang deigen er blandet sammen.
♥ Det er bare å droppe kanel i kakerøren dersom du ønsker en kake med ren sjokoladesmak.
♥ Tilsett flytende kaffe i sjokoladekremen, litt og litt om gangen, og tilpasse mengden til du får en sjokoladekrem som har passe tykkelse.
♥ Du kan drysse kaken med kokos eller kakestrøssel hvis du vil.
♥ Kakestykkene holder seg myke og saftige i flere dager. Oppbevar dem gjerne kjølig og godt innpakket i plast. Kakestykkene er også superfine å fryse, enten med eller uten sjokoladekrem.
Lyst til å lage mer fra Ole Brumms verden?
♥ Se også Ole Brumms honningkaker, Tussis honningkarameller og Petter Sprett honningkake.
Enjoy! 😋
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sjokoladekake:
♥ 250 g smør
♥ 1 liter kefir (eller kulturmelk)
♥ 600 g sukker
♥ 3 ts natron
♥ 3 ts kanel (kan sløyfes)
♥ 4 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 750 g hvetemel
Sjokoladekrem:
♥ 100 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 500 g melis
♥ ca. 8 ss sterk, kald kaffe
Sjokoladekake:
Smelt smøret. Ha surmelken i en stor rørebolle. Bland inn sukkeret.
Sikt sammen natron, kanel, kakaopulver og vaniljesukker og vend det inn i røren. Tilsett det smeltede smøret.
Bland til slutt inn hvetemelet. Rør til deigen blir klumpfri (men ikke lenger, se tips).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.
Sjokoladekrem:
Smelt smøret i en mellomstor kjele. Tilsett kakaopulveret og rør til det løser seg opp.
Bland inn vaniljesukkeret og melis, og så kaffe (litt om gangen) til du får en tykk sjokoladekrem med god smørekonsistens (se tips).
Glasering og servering:
Hvelv kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret.
Smør sjokoladekremen over kaken i et tykt, jevnt lag.
Del kaken i firkanter og nyt!
♥ Ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Dette for å unngå tung og kompakt kake. Jeg rører forsiktig for hånd med en ballongvisp og stopper med en gang deigen er blandet sammen.
♥ Det er bare å droppe kanel i kakerøren dersom du ønsker en kake med ren sjokoladesmak.
♥ Tilsett flytende kaffe i sjokoladekremen, litt og litt om gangen, og tilpasse mengden til du får en sjokoladekrem som har passe tykkelse.
♥ Du kan drysse kaken med kokos eller kakestrøssel hvis du vil.
♥ Kakestykkene holder seg myke og saftige i flere dager. Oppbevar dem gjerne kjølig og godt innpakket i plast. Kakestykkene er også superfine å fryse, enten med eller uten sjokoladekrem.
Lyst til å lage mer fra Ole Brumms verden?
♥ Se også Ole Brumms honningkaker, Tussis honningkarameller og Petter Sprett honningkake.
4 kommentarer
Hvorfor heter den Ole Brumm?
Hvorfor heter den Ole Brumm?
Jeg kan tenke meg at det er…
Jeg kan tenke meg at det er pga det er en barnevennlig kake, og at navnet skal speile akkurat det. Kristine har allerede en annen kake for barn (og alle andre) som heter Ole Brumms honningkaker, her kom en etterlengtet sjokoladeversjon. Kaken er ypperlig for eggallergikere, og enkel å endre til laktosefri med laktosefrie produkter alternativt melkefri med melkefrie produkter. Alle barn (og voksne) får glede seg og frydes over å spise en knallgod sjokoladekake!
Supergod og lett å lage!
Supergod og lett å lage!
Kan man bruke stor rund form…
Kan man bruke stor rund form på denne oppskriften?
Skriv ny kommentar