Brukere online: 810
Brukere i dag: 40878
Brukere siste 7 dager: 195765
Bunn:
3 eggehviter
100 g sukker
100 g valnøtter
100 g lys kokesjokolade
Is:
200 g fryste bringebær (gjerne opptinte)
3 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl kremfløte
Pynt:
16 friske eller frosne bringebær
Pisk eggehviter og sukker til marengs. Hakk valnøttene og sjokoladen grovt og vend inn i marengsen.
Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter), med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og ha kaken tilbake i den rene formen.
Tin bringebærene (f.eks. i mikro). Mos dem med en stavmikser og press bringebærmosen igjennom en sil, slik at alle frø fjernes (press skikkelig godt for å få med mest mulig av bringebærsaften). Pisk eggeplommer og sukker luftig. Rør bringebærmosen inn i eggedosisen. Pisk kremfløten til krem og bland inn. Rør alt godt sammen med en stålvisp.
Hell isblandingen over bunnen i formen og sett formen i fryseren. Når kaken er frossen, kan den lett tas ut av formen. Sett kaken på et fat og pynt med bringebær.
Når du setter kaken tilbake i den vaskede formen er det ikke nødvendig å smøre eller ha bakepapir i formen. Når kaken er frossen, løsner den likevel med letthet fra formen.
3 kommentarer
Kan man lage denne uten bunn?
Kan man lage denne uten bunn? Altså bare is, eller vil ikke det fungere da?
Jo, det fungerer like bra
Jo, det fungerer like bra
Nydelig iskake. Har laget…
Nydelig iskake. Har laget den ihvertfall 4 ganger. Anbefales 😀
Skriv ny kommentar