Brukere online: 132
Brukere i dag: 1568
Brukere siste 7 dager: 200601
200 g smør
400 g sukker
125 g kakao
4 store egg
1 ts vaniljeessens
190 g hvetemel
1 ts bakepulver
Glasur:
85 g smør
300 g melis
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao
5 ss melk
Smelt smøret i en forholdsvis stor kjele. Bland i sukkeret og kakao og rør massen glatt (bruk stålvisp). Pisk ett egg om gangen inn i den varme massen (bruk fortsatt stålvisp og pisk godt med hånd mellom hvert egg). Rør inn vaniljeessens, og til slutt bakepulver og hvetemel. Kakedeigen blir en tykk og seig masse.
Fordel kakedeigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30X40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Bland i resten av ingrediensene og rør glasuren helt glatt og blank. Avkjøl glasuren til den er tykk i konsistensen. Bre glasuren over den kalde kaken med en smørekniv. Del kaken i nokså små, avlange biter.
Ikke stek kaken for lenge, da blir kakestykkene for tørre. Sjekk etter at det har gått 15 min. Kaken "setter" seg litt etter at den er avkjølt.
Kaken er holdbar innpakket i plast i kjøleskapet. Kaken bør imidlertid være romtemperert når den skal spises, for da får kaken den rette, myke konsistensen og sjokoladesmaken blir vidunderlig!
Skriv ny kommentar