Brukere online: 2178
Brukere i dag: 24913
Brukere siste 7 dager: 196220
150 g smør
150 g sukker
1 egg
250 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl lettrømme
1 appelsin - saft og skall
100 g kokesjokolade
100 g hasselnøtter
Glasur:
100 g kokesjokolade
20 g Delfiafett (kokosfett)
20 g smør
2 ss kremfløte
Pynt:
hele hasselnøtter
apsikat
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Sikt sammen det tørre og bland i sammen med rømmen. Rør i revet skall og saft av appelsinen. Hakk sjokoladen og nøttene og rør i til slutt.
Ha deigen i en smurt brødform (1.5 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca 1 time. Avkjøl kaken litt i formen før den hvelves ut.
Smelt sammen smør, Delfiafett og kremfløten i en liten kjele. Ha i sjokoladen i biter og la den smelte på svak varme. Rør glasuren glatt. Avkjøl til den er tyktflytende. Glaser kaken og sett kaken kaldt til glasuren har stivnet. Pynt kaken med blomster av hele hasselnøttkjerner og apsikat.
Hvis du skyller apsikaten så vidt i kaldt vann og tørker dem godt, er det lettere å finne pene, gule biter som du kan bruke til pynt.
Du kan selvsagt sløyfe pynten eller bytte den ut med noe annet hvis du ønsker.
Kosterkaken er holdbar innpakket i plast. Den kan også fryses.
Skriv ny kommentar