Sjokoladeknask

"Sjokoladeknask" består av sjokolade, mandelflarn, kaffemarinerte rosiner og corn flakes. Kaffesmaken kan byttes ut med appelsinjuice, eller for eksempel konjakk eller likør, hvis du vil servere voksne (se tips). Lettlaget og SKIKKELIG DIGG! Oppskriften gir 25 stk.

Sjokoladeknask
Ingredienser

50 g rosiner
1 dl kaffe (se tips)
75 g mandelflarn uten skall (2 pk)
50 g cornflakes
300 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Bløtlegg rosinene i varm kaffe (eller annet, se tips), gjerne over natten. Sil vekk væsken.

Smelt kokesjokoladen i en bolle over vannbad. Rør i de bløtlagte rosinene og deretter lettknuste mandelflarn og cornflakes. Bland til alt er godt dekket med sjokolade.

Finn frem et brett e.l. som passer i kjøleskapet og dekk det med et stykke bake- eller matpapir. Sett topper av sjokoladeblandingen med to teskjeer. Ha brettet i kjøleskapet til sjokoladen har smeltet.

Tips

Du kan bytte ut kaffe med appelsinjuice eller la rosinene marinere i konjakk, rom eller likør i stedet (veldig godt med Baileys eller Tia Maria). Ønsker du en nøytral sjokoladesmak, kan du bløtgjøre rosinene i kokende vann i stedet.

Oppbevares kjølig. Se også "Sjokoladeflakes" og "Cruncy Frog".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift