Brukere online: 790
Brukere i dag: 29077
Brukere siste 7 dager: 183227
"Jag er inte sjuk, jag er bara svensk.."
(Trøste & Bære, 1990)
"Svenskeboller" er utrolig myke og deilige hveteboller som er formet til dekorative S'er og pyntet med masse perlesukker. Bollene er klassiske i Sverige, og går ofte under navnet "Sockerkringlor". I Norge kjenner mange bollene som "Sukkeress".
Oppskriften gir 30 stk.
50 g gjær
150 g smør
5 dl melk
1,5 dl sukker
2 ts kardemomme
13 dl hvetemel
Pynt:
vann
perlesukker
Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker og kardemomme. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 40 min.
Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Del deigen i 30 emner. Trill hvert emne til smale lengder. Snurr dem innover i hver ende (motsatt vei oppe og nede) og form til S'er. Pensle bollene med vann og dypp dem i perlesukker.
Sett bollene på stekeplater dekket med bakepapir og la bollene heve seg luftige, ca 40 min. Stek bollene på midterste rille i ovnen ved 225°C i ca 10 min.
"Svenskeboller" er kjempefine å fryse.
1 kommentar
disse ønsker jeg å bake
disse ønsker jeg å bake
Skriv ny kommentar