Brukere online: 83
Brukere i dag: 1321
Brukere siste 7 dager: 195588
Hyttevafler er laget med tørrmelk, og passer derfor utmerket å lage på hytta eller andre steder hvor man ofte ikke har tilgang på fersk melk.
Oppskriften gir 10 myke og svært gode vaffelplater.
2 dl tørrmelk (f.eks. Viking helmelkspulver)
4 dl hvetemel
3 ss sukker
0,5 ts kardemomme
5 dl vann
2 egg
20 g smør
Servering:
syltetøy
Bland tørrmelk, hvetemel, sukker og kardemomme i en bolle. Tilsett vann og lett sammenpiskede egg. Pisk alt raskt sammen med en stålvisp, til du får en jevn og glatt røre. La deigen stå og svelle i 30 min. Smelt smøret og rør i.
Stek vaffelplater i vaffeljern på middels sterk varme. Bruk eventuelt litt ekstra smør til stekingen. Serveres nystekte!
"Hyttevafler" smaker kjempegodt nystekte sammen med syltetøy!
Skriv ny kommentar