Brukere online: 1580
Brukere i dag: 6385
Brukere siste 7 dager: 198158
3 egg
150 g sukker
1/2 sitron
30 g hvetemel
1 ts bakepulver
110 g finrevet gulrot
170 g mandler
Glasur:
90 g melis
1 ss sitronsaft
Pynt:
marsipangulrøtter
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Rør i revet skall og presset saft fra den halve sitronen. Sikt i hvetemel og bakepulver. Vend til slutt i finrevet gulrot og malte mandler.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 45 min.
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et kakefat.
Rør sammen melis og sitronsaft. Smør i et tynt lag over toppen av kaken. Pynt med marsipangulrøtter.
Gulrotkaken er saftig lenge i kjøleskapet. Den er også fin å fryse.
Marsipangulrøttene er kjøpt på Centra, og fås også kjøpt i mange andre store matvarebutikker. Se i hyllen for kakepynt.
Får du ikke tak i ferdigkjøpte marsipangulrøtter, kan du jo forsøke å lage dine egne. Farg marsipanen oransje med gul og rød konditorfarge og form små gulrøtter med litt grønn marsipan på toppen.
Se også oppskrift på "Nøtte- og gulrotkake" og "Festkake fra Sveits".
Skriv ny kommentar