Brukere online: 353
Brukere i dag: 722
Brukere siste 7 dager: 195654
Paibunn:
2,5 dl hvetemel
2 ss kakao
3/4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
100 g smør
3 eggeplommer
Fyll:
500 g jordbær (se tips)
2 eggeplommer
1 dl sukker
2,5 dl kremfløte
7 pl gelatin
Pynt:
noen friske jordbær
Ha alle ingrediensene til paideigen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem deigen sammen med hendene. (Har du ikke food processor, kan du først smuldre smøret i det tørre med fingrene og så tilsette eggeplommene til du får en jevn deig.)
Trykk deigen utover bunn og kanter i en lettsmurt, paiform (24 cm i diameter). Prikk den med en gaffel og fest en remse med aluminiumsfolie langsmed kanten av formen (se tips).
Stek paibunnen på rist på nederste rille i ovnen ved 200°C i 12-15 min. Ta forsiktig av aluminiumsfolien. Senk temperaturen på ovnen til 175°C og stek videre i 5-10 min til (slik at også kantene på paibunnen blir stekt). Avkjøl.
Rens jordbærene. Spar noen til pynt og mos resten (bruk for eksempel food processor eller stavmikser). Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Klem ut vannet fra gelatinplatene. Løs opp gelatinen i en liten kjele på svak varme sammen med noen spiseskjeer av jordbærmosen. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Bland med jordbærmosen og gelatinen. Pisk kremfløten og bland i til slutt. Pisk kraftig med stålvisp, slik at massen blir luftig.
Hell jordbærmoussen i paiformen. Sett kjølig i et par timer, slik at moussen stivner. Pynt med friske jordbær.
Hensikten med å feste aluminiumsfolie langsmed kanten av formen under forstekingen av paibunnen, er å forhindre at kantene på paibunnen kryper nedover under stekingen.
Kaken lages helst med friske jordbær, men kan også lages med jordbær som har vært frosne. Dropp da jordbærpynten.
Kaken oppbevares i kjøleskapet.
1 kommentar
Kan man bruke gelatinpulver
Kan man bruke gelatinpulver isteden for? Evt hvor mye?
Skriv ny kommentar