Plommekake

Kjempegod og lettvint Plommekake, som er rask å lage!

Plommekake
Ingredienser

75 g smør
3 egg
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
200 g sukker
225 g hvetemel

Fyll:
8-10 plommer
mandelflak

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk eggene lett sammen med sukkeret. Rør i smøret, og deretter de tørre ingrediensene.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Del plommene i to og fjern stenene. Legg plommene over deigen med den runde siden opp. Strø over mandelflak.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken i formen.

Tips

Plommekaken er fin å fryse!

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift