Brukere online: 1416
Brukere i dag: 7114
Brukere siste 7 dager: 195459
50 g gjær
125 g smør
5 dl melk
1 egg
1,5 dl sukker
1,5 liter hvetemel
Fyll:
5 dl vaniljekrem (f.eks. Piano)
2 dl lyse rosiner
Glasur:
3 dl melis
1 ss vann
Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg. Bland så i sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca 60 min).
Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver på ca 25x50 cm. Smør på vaniljekrem og dryss over rosinene. Rull leivene sammen fra langsiden.
Skjær hver rull i ca 15 skiver (bruk en skarp kniv). Sett skivene i papirformer (muffinsformer) og ha dem på stekeplater. Etterhev bollene i 40 min.
Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 12-15 min, eller til de er lett gyldne. Avkjøl bollene helt. Glaser de kalde bollene med et tynt lag melisglasur før servering.
Lyse rosiner (såkalte sultanarosiner) fås blant annet kjøpt i helsekostforretninger og i mange innvandrerbutikker.
"Prinsesseboller" er kjempefine å fryse. Se også oppskrift på "Småprinsboller".
Skriv ny kommentar