Brukere online: 1625
Brukere i dag: 9188
Brukere siste 7 dager: 195533
Her har du en sjokoladekake som rett og slett er FANTASTISK GOD!
Kaken har klebrig og myk konsistens og utrolig nydelig smak av sjokolade og valnøtter. Kaken glaseres med lekker sjokoladeglasur og pyntes med valnøtter.
Mmmmmm...
200 g smør
100 g kokesjokolade
3 dl sukker
4 egg
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 dl hvetemel
100 g valnøtter
Glasur:
200 g kokesjokolade
0,5 dl sterk kaffe
1 dl melis
Pynt:
halve valnøtter
Smelt smør og kokesjokolade i en middels stor kjele. Avkjøl blandingen litt. Pisk så i sukkeret og eggene med en stålvisp. Sikt sammen de tørre ingrediensene og rør i. Ha til slutt i hakkede valnøtter.
Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40-45 min (kaken skal fortsatt være litt ustekt i midten). Avkjøl kaken helt i formen (gjerne et par timer i kjøleskapet). Løsne kaken fra formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Til glasuren smeltes kokesjokoladen i en liten kjele sammen med kaffe på svak varme. Rør i melisen. Smør sjokoladeglasuren jevnt over kaken. Pynt med noen halve valnøtter til slutt.
Merk at alle ingrediensene bare skal røres sammen og at du slipper å piske eggedosis. Denne fremgangsmåten er med på å gi kaken sin gode og litt kompakte konsistens. Dessuten gjør det at kaken er veldig rask å lage!
Det er viktig å ikke steke kaken for lenge, for da forsvinner den myke og litt klebrige konsistensen som kaken skal ha. Kaken vil stivne til når den er avkjølt, og det blir lett å ta den ut av formen.
Kaken er holdbar i kjøleskapet. Den kan også fryses.
Kaken kan også stekes i liten langpanne, se oppskrift på "Nydelig sjokoladekake", som er samme type kake men uten valnøtter.
Skriv ny kommentar