Brukere online: 2042
Brukere i dag: 23676
Brukere siste 7 dager: 196116
150 g smør
250 g sukker
2 egg
4 ts bakepulver
1 ss kanel
1 ss vaniljesukker
300 g hvetemel
100 g apsikat
50 g rosiner
1,5 dl eplemos
Glasur:
2-3 dl melis
2 ss vann
Pynt:
hakkede mandler
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, et om gangen. Rør inn eplemosen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland med apsikat og rosiner (dette forhindrer at den tørkede frukten synker til bunns i kaken under stekingen). Ha dette i smørkremen og rør til deigen er jevn og klumpfri.
Fordel deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek på nederste rille i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen melisglasur og smør over den kalde kaken i et tynt lag. Dryss over hakkede mandler og del kaken opp i passe store firkanter.
Kaken er kjempefin å fryse!
Skriv ny kommentar