Brukere online: 1547
Brukere i dag: 7885
Brukere siste 7 dager: 195500
Alle blir overrasket over hvor god denne kaken er!
Til formen:
smør og strøkavring
3 ss brunt sukker
Banandekke:
2 store bananer
0,5 dl hakkede hasselnøtter
1 ss sitronsaft
Kakedeig:
3 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
150 g smør
Sjokoladeglasur:
2 ss kremfløte
100 g kokesjokolade
Smør en rund form (22 cm i diameter) med smør. Dekk bunnen med bakepapir. Smør deretter oppå bakepapiret og strø med strøkavring. Dryss over brunt sukker.
Skjær bananene i skiver og legg i et lag i bunnen av formen. Strø over hakkede nøtter og drypp sitronsaften over (sitronen forhindrer at banene blir for brune).
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver. Vend i smeltet, avkjølt smør til slutt.
Hell kakedeigen forsiktig over bananene i formen.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 200°C i 35 - 40 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Fjern kakeringen og hvelv kaken opp-ned på et kakefat, slik at bananene vender opp. Dra forsiktig av bakepapiret (se tips).
Varm opp kremfløten i en liten kjele. Tilsett opphakket kokesjokolade. La sjokoladen smelte sammen med den varme fløten og rør glasuren jevn. Ha glasuren i en sprøytepose og sprøyt et gittermønster oppå kaken.
Server kaken gjerne med vispet krem eller is.
Regn med at noen bananskiver følger med bakepapiret når du drar det av den stekte kaken. Da er det bare å forsiktig skrape de løsnede bananskivene fra bakepapiret med en kniv og legge de tilbake oppå kaken.
Se også Opp ned-eplekake, Opp ned-nektarinkake og Opp ned-plommekake.
Skriv ny kommentar