Brukere online: 1587
Brukere i dag: 8506
Brukere siste 7 dager: 195521
Bunn:
2 pk Gjende karamellkjeks (se tips)
115 g smør
Fyll:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl vann
200 g kremost (Philadelfia)
3 dl lettrømme
110 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Gelélokk:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl vann
Pynt:
1 stor, moden mango
Knus kjeksen i en food processor med hakkekniv. Bland med smeltet smør.
Sett kakeringen til en rund form (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Klem kjeksblandingen utover og ut til kantene, men ikke klem for hardt for da blir bunnen for hard. Sett i kjøleskapet.
Kok opp sitrongelépulver med vann. Avkjøl blandingen til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Pynt kaken eventuelt med biter av fersk mango.
I stedet for Gjendes kjeks med karamellfyll (Sætre kjeks), kan vanlige Gjende kjeks brukes, men det rekker da med 1 1/2 pakke. Du kan også bruke Digestive kjeks eller Bixit kjeks (ca 225 g).
1 kommentar
Må bare få skryte litt av
Må bare få skryte litt av denne kaken, uten tvil den aller beste av ostekakene jeg har smakt hittil! Smaken av karamell, ostefyll, sitron og mango er HELT uslåelig! Ett lite tips til bunnen, ettersom Gjende karamellkjeks ikke er å finne lengre (iallefall ikke i Trøndelags-område hvor jeg bor) ; bruk 1 pk Gjende kjeks og 1 pk Toffeekjeks (fra merket "Berthas", fåes kjøpt på Coop), smaker temmelig likt karamellkjeksene fra Gjende!
Skriv ny kommentar