Brukere online: 1970
Brukere i dag: 21066
Brukere siste 7 dager: 196069
Helt superenkel å lage er denne deilige sommerkaken!
Bunn:
300 g Digestive kjeks
100 g smør
Fromasj:
1 pk appelsingelépulver
2,5 dl vann
3 dl kremfløte
Fyll:
1 kurv friske jordbær
50 g hasselnøtter
Pynt:
1 jordbær
2 mango i skiver
Knus kjeksen i morter eller i food processor (eller ha den i en pose og kjevle over). Bland kjeksen med smeltet smør.
Ha ringen til en kakeform (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Trykk kjeksmassen ut i bunnen av formen. Sett kjølig.
Løs opp appelsingelépulveret i kokende vann. Avkjøl uten at geléen stivner.
I mellomtiden renses jordbærene. Spar ett pent til pynt. Fordel resten i tykke skiver over kjeksbunnen. Dryss over grovt hakkede hasselnøtter.
Pisk kremfløten til stiv, men ikke hard krem. Når geléen er helt kald og begynner å bli litt seig, blandes den med den piskede kremen. Hell fromasjmassen over jordbærene i formen. Sett i kjøleskapet i 2-3 timer, eller til fromasjen har stivnet.
Løsne forsiktig kakeringen fra kaken. Pynt kaken etter ønske, for eksempel med mangoskiver og jordbær.
Kaken er holdbar i flere dager i kjøleskapet.
Skriv ny kommentar