Brukere online: 213
Brukere i dag: 1805
Brukere siste 7 dager: 195550
Mandelbunn:
3 eggehviter
2 dl melis
200 g mandler
Eggekrem:
1 eggeplomme
3 ss melk
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
4 ss smør
Sitronfromasj:
3 eggeplommer
3 ss sukker
2 dl kremfløte
1 sitron
3 plater gelatin
Jordbærkrem:
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
1 kurv jordbær (spar noen til pynt)
Pynt:
500 g marsipan eller et ferdigkjøpt marsipanlokk
jordbær
Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk videre til marengs. Bland i malte mandler.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 15 min (kaken skal være litt lite stekt). Avkjøl kaken helt i formen. Løsne den så forsiktig fra formen og fjern bakepapiret. Legg bunnen på et passende fat og fest den vaskede kakeringen rundt kakebunnen.
Eggekrem:
Bland eggeplomme, melk, sukker og vaniljesukker i en tykkbunnet kjele. Visp godt sammen. La blandingen småkoke noen få minutter under stadig omrøring til massen tykner. Ta kjelen av platen og rør i smøret. Avkjøl eggekremen til den er kald (se tips). Smør eggekremen over mandelbunnen.
Sitronfromasj:
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk kremfløten stiv og bland i. Press saften av sitronen og varm den opp (for eksempel i en liten kopp i mikroen). Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Klem ut vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i den varme sitronsaften. Avkjøl blandingen litt før den røres inn i kremen.
Hell fromasjmassen over kakebunnen. Sett i kjøleskapet i noen timer, til fromasjen har stivnet.
Jordbærkrem:
Stivpisk kremfløten og smak til med vaniljesukker. Sett til side noen pene jordbær til pynt. Del resten av bærene i små biter og bland inn i kremen.
Fjern kakeringen forsiktig fra kaken (skjær rundt kaken med en skarp kniv først). Ha jordbærkremen over sitronfromasjen.
Pynt:
Dekk hele kaken med marsipanlokk. Pynt kaken med jordbær.
Det er viktig å la eggekremen bli helt kald før den has på mandelbunnen, ellers vil eggekremen bare smelte og trekke inn i mandelbunnen.
Kaken smaker aller best samme dag som den er laget. Etter en natt i kjøleskapet vil marsipanlokket bli litt bløtt av fyllet under.
1 kommentar
Denne kaken høres nydelig ut.
Denne kaken høres nydelig ut.
Jeg vil lage en frisk kake til min mann i hans bursdag, men jeg kan ikke bruke gelatin
pga. innhold av svin. Hadde lyst til å prøve denne likevel.
Kan jeg droppe fromasjen, ev. legge til en annen bunn? Eller finnes det fromasj uten gelatin?
Super side forresten, bruker den hver gang jeg skal bake :)
Skriv ny kommentar