Brukere online: 2125
Brukere i dag: 24535
Brukere siste 7 dager: 196197
150 g smør
3 store ss honning
2 egg
3 ss sukker
1,5 dl melk
0,5 ts muskat
0,5 ts kanel
0,5 ts ingefær
0,5 ts kardemomme
2 ts bakepulver
375 g hvetemel
2 store gulrøtter
1 dl lyse rosiner (sultanarosiner)
Pynt:
melisdryss
Smelt smør og honning. Pisk egg og sukker sammen med en stålvips. Bland i smørhonningen og melk. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland i. Vend til slutt i revne gulrøtter og rosiner. Ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å få alt såvidt blandet.
Fyll deigen i muffinsformer. Bruk muffinsbrett som er godt smurt og strødd, eller ha papirformer i muffinsbrett.
Stekes på rist midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min. Avkjøl muffinsene i noen minutter før de forsiktig tas ut av formen.
Det meste av sukkeret i disse muffinsene er byttet ut med honning. Muffinsene blir ikke så søte, så jeg liker å drysse dem med melis før servering.
Muffinsene kan fryses. Gi dem gjerne et nytt dryss melis rett før servering, slik at de ser ferske og delikate ut.
Skriv ny kommentar