Fløtekrumkaker

Sponset innlegg.

"Fløtekrumkaker" er tynne, sprø og lekre krumkaker!

 

 

Krumkakene lages faktisk uten egg! Deigen ligner sånn sett litt på deigen man bruker når man lager "Strull".

Krumkakene har mild og god vaniljesmak.

 

 

 

 

Jeg har brukt et supert krumkakejern fra Wilfa som har det vakre, tradisjonelle Østerdalsmønsteret.

 

 

Ingredienser:

♥ 5 dl kremfløte
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 5 dl hvetemel
♥ 1 dl kaldt vann
 

Fremgangsmåte:

Bland fløten lett sammen med sukker, vaniljesukker og mel til en tykk, klissete deig (fløten skal ikke piskes til krem). Tilsett så 1 dl kaldt vann. Deigen trenger ikke å svelle før steking.

Stek tynne, gyldne krumkaker i krumkakejern. Kakene trenger kun et par sekunders steketid. Hvis røren tykner underveis, tilsett litt mer vann.

Rull kakene straks til kremmerhus (det finnes en egen krumkakepinne til dette).

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

 

 

Krumkaker er blant de flotteste julekakene vi har i Norge!

 

 

Jammen kom ikke solskinnet inn på kjøkkenet mitt også...  Smile 

 



Det er viktig at krumkakene blir helt kalde før du har dem i kakeboksen, ellers mister kakene sin sprøe konsistens.

 

 

Nydelig, norsk tradisjonsbakst!  Heart 

 


 


Tips:

♥ "Fløtekrumkaker" oppbevares i tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø.

♥ Se også oppskrift på "Krumkaker" og "Krumkaker (ekstra sprø og tynne)".

♥ Krumkakejernet Østerdal fra Wilfa fås kjøpt i de fleste elektroforhandlere og koster kr 529,-. Det har supert termostat og  slippbelegg så kakene ikke setter seg fast i jernet. 

 

 

Eksklusive fløtekrumkaker gir stemning og er lette å lage!  Smile

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Fløtekrumkaker
Ingredienser

5 dl kremfløte
2,5 dl sukker
1 ss vaniljesukker
5 dl hvetemel
1 dl kaldt vann

Fremgangsmåte

Bland fløten lett sammen med sukker, vaniljesukker og mel til en tykk, klissete deig (fløten skal ikke piskes til krem). Tilsett så 1 dl kaldt vann. Deigen trenger ikke å svelle før steking.

Stek tynne, gyldne krumkaker i krumkakejern. Kakene trenger kun et par sekunders steketid. Hvis røren tykner underveis, tilsett litt mer vann.

Rull kakene straks til kremmerhus (det finnes en egen krumkakepinne til dette).

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Tips


"Fløtekrumkaker" oppbevares i tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

24 kommentarer

Åå, disse så fantastiske ut!
Hadde vært så fint å fått et jern så jeg kunne lagd sånne til jul!

Disse skal jeg steke i morgen tidlig. Uten egg blir supert. Har gammeldags kromkakejern i støpejern. Vanskelig og regulere varmen på induksjonsovn, men det går fint etter noen kaker. Bruker du 1 ss. til hver kake ?

Dæven, disse smakte nydelig...mye bedre enn de andre krumkakeoppskrifter med egg, smør...som jeg har prøvd tidligere, sverger meg til denne fra nå av. Jeg prøvde med å blande noen ss kokosmasse da det var halve røra igjen, har en i huset som er veldig glad i kokos, og det falt innmari i smak. Takk for oppskriften Kristine. Og samtidig benytter anledningen til å ønske deg og dine en koselig førjulstid med masse happy baking og Merry Christmas om ikke så lenge til.

Har laget disse fantastiske fløtekrumkaker 2 ganger nå, jeg fikk 39 stk. første gangen og idag ble det 41, tror hvor mange du får avhenger av hvor tynne du steker de.

Deilige kaker. Beholder de flate, enklere å oppbevare i kakeboksen. Mine barnebarn har omdøpt krumkakene til FLATKAKER. :-)

Hei:)
Jeg elsker bloggen, alle kaker fra din blogg smaker alltid godt:)

Men jeg prøvde å lage fløtekrumkaker, men de ble ikke noe bra:( de festet seg til jernet og smuldret opp:( har du noe tips på hva jeg muligens har gjort feil?
Jeg fulgte oppskriften, men de ble mislyktet:(

Skal alt blandes for hånd? Eller brukes mixer?
Lagde krumkaker i helgen, fulgte oppskriften som var i instruksjonsboka, men synes ikke de ble gode, savner gode søte smaken som på de i butikken.

Skulle ønske du kunne skrive riktig navn på disse fantastisk gode og tradisjonelle julekakene. De heter Strull og har kun formen til felles med krumkaker.

Er det riktig at det ikke skal være smør i denne oppskriften? Blir bare klissete masse ved steking?

De blir veldig gode, men ekstremt sprø og tynne. Neeeeesten så jeg ikke får de hele av pinnen. Jeg er ikke vant til så tynne krumkaker, og synes de er noe annerledes enn min bestemor sine. Men gode er de.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift