Brukere online: 1710
Brukere i dag: 10354
Brukere siste 7 dager: 195546
Deilig sjokoladekake i langpanne, som gir delikate kakebiter som ikke blir så høye.
Rømme i deigen gjør kaken ekstra saftig.
Oppskriften er til stor langpanne.
3 store egg
4 dl sukker
2,5 dl seterrømme
200 g smør
3 ss kakao
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
6 dl hvetemel
Glasur:
3 dl melis
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
4 ss smeltet smør
4 ss sterk kaffe
Pynt:
kokos
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn rømmen.
Smelt smøret. Sikt de tørre ingrediensene. Bland smøret og det tørre vekselsvis inn i eggedosisen.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter (se tips). Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.
Bland sammen alle ingrediensene til glasuren og smør den jevnt over den avkjølte kaken. Dryss over kokos. Del kaken i firkanter.
Denne kaken skal ikke bli så høy, og trenger derfor ikke så lang steketid. Følg med så du ikke steker kaken for lenge, for da kan den bli tørr. Sjekk alltid med kakenål om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
Kakebitene er fine å fryse.
Skriv ny kommentar