Eplekaken til Phyllis

Eplekaken til Phyllis
Ingredienser

5 epler
5 ss fin sammalt hvete
5 ss brunt sukker
2 ts kanel
5 ss vann

På toppen:
5 ss hvetekim
5 ss brunt sukker
50 g skåldede mandler
50 g kaldt smør

Fremgangsmåte

Rens eplene og del dem i skiver. Bland epleskivene med fin sammalt hvetemel, brunt sukker, kanel og vann i en ildfast form (ca 24 cm i diameter).

Dryss over hvetekim, brunt sukker og hakkede, skåldede mandler.

Ta frem en pakke med kjøleskapskaldt smør og høvle skiver med en ostehøvel, slik at du får ca 50 gram smør. Fordel smørskivene på toppen av kaken.

Stekes midt i ovnen ved 150°C i 45 min. Serveres varm og nystekt, gjerne med vaniljeis.

Tips

Merk deg at hvetekim er noe helt annet enn hvetekli;-)

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift