Brukere online: 2328
Brukere i dag: 36051
Brukere siste 7 dager: 196770
5 epler
5 ss fin sammalt hvete
5 ss brunt sukker
2 ts kanel
5 ss vann
På toppen:
5 ss hvetekim
5 ss brunt sukker
50 g skåldede mandler
50 g kaldt smør
Rens eplene og del dem i skiver. Bland epleskivene med fin sammalt hvetemel, brunt sukker, kanel og vann i en ildfast form (ca 24 cm i diameter).
Dryss over hvetekim, brunt sukker og hakkede, skåldede mandler.
Ta frem en pakke med kjøleskapskaldt smør og høvle skiver med en ostehøvel, slik at du får ca 50 gram smør. Fordel smørskivene på toppen av kaken.
Stekes midt i ovnen ved 150°C i 45 min. Serveres varm og nystekt, gjerne med vaniljeis.
Merk deg at hvetekim er noe helt annet enn hvetekli;-)
Skriv ny kommentar