Brukere online: 1579
Brukere i dag: 8440
Brukere siste 7 dager: 195518
4 store epler (se tips)
Marinade:
3 ss hvit rom
1 dl rosiner
1 ss kanel
Kakedeig:
200 g smør
2 dl sukker
3 egg
3,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
Pynt:
0,5 dl mandelflarn
Bland rom, rosiner og kanel til marinaden i en bakebolle. Rens eplene og del dem i kløfter (ca 10 båter per eple). Vend eplebåtene i marinaden slik at de blir godt dekket. La eplene stå i marinaden mens du lager kakedeigen.
Til kakedeigen piskes mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver og vend inn i deigen.
Smør en rund form (26 cm i diameter) og ha bakepapir i bunnen. Fordel halvparten av kakedeigen i bunnen av formen. Legg så på marinaden og eplebåtene i et vakkert mønster. Fordel resten av deigen over eplene. Strø over mandelflarn.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 1 time (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig tas ut og settes på et fat.
Du kan selvsagt bruke alle slags epler til denne kaken, men i originaloppskrifter heter det altså at man skal bruke Gravenstein.
"Selmas lyxiga äppelkaka" smaker best servert lunken sammen med lettpisket krem eller kald vaniljesaus.
Se også "Eplekake med rom og rosiner".
Skriv ny kommentar