Brukere online: 1816
Brukere i dag: 16632
Brukere siste 7 dager: 195846
Bunn:
225 g Digestive kjeks
150 g smør
0,5 dl sukker
Pensling på bunnen:
100 g kokesjokolade (70 % kakaoinnhold)
Hvitt sjokoladefyll:
2 dl kremfløte
1 dl melk
400 g hvit sjokolade
saft av 1 lime
revet skall av 1/2 lime
Pynt:
revet skall av 1/2 lime
Knus kjeksen (gjøres med morter, i food processor eller ved å ha kjeksen i en pose og kjevle over). Bland med sukker og smeltet smør.
Press kjeksmassen i bunnen på en smurt terteform, 24 cm i diameter (se tips).
Stek bunnen nederst i ovnen ved 175°C i ca 7 min. Avkjøl.
Smelt den mørke sjokoladen (gjøres over vannbad eller i mikro). Smør den smeltede sjokoladen over tertebunnen (dette er nødvendig for at det hvite sjokoladefyllet ikke skal trekke ned i kjeksbunnen). Sett formen i kjøleskapet i 30 min, til den mørke sjokoladen har stivnet.
Varm opp fløte og melk til rett under kokepunktet. Ta kjelen av platen. Ha i den hvite sjokoladen oppdelt i biter, og rør forsiktig til den hvite sjokoladen har smeltet. Rør i presset saft og revet skall av lime. Avkjøl.
Ha det hvite sjokoladefyllet over kakebunnen. Jevn til overflaten og sett kaken i kjøleskapet i et par timer (eller over natten), til fyllet er fast. Pynt kaken med revet lime.
Lag kaken enten i en terteform (paiform) som du kan servere kaken i, eller bruk ringen på en springform som settes rett på et kakefat/ildfast fat som tåler å være stekeovn. Den ferdigstekte kaken er vanskelig å flytte over på et kakefat.
Kaken er lettere å skjære i pene stykker og løsner lettere fra underlaget om den får stå i romtemperatur i 15 min før servering.
Kaken smaker nydelig sammen med friske bær, for eksempel bringebær!
Skriv ny kommentar