Brukere online: 1310
Brukere i dag: 5989
Brukere siste 7 dager: 195444
125 g smør
130 g sukker
2,25 dl lønnesirup
3 ts bakepulver
275 g hvetemel
1,25 dl melk
2 store egg
150 g hasselnøtter
Smørkrem:
125 g smør
6 ss lønnesirup
6,5 dl melis
75 g pecannøtter
Pisk mykt smør, sukker og lønnesirup. Sikt mel og bakepulver og bland i. Bland i melk. Pisk det hele i 2 minutter til en jevn deig. Tilsett eggene og pisk i 2 minutter til. Hakk hasselnøttene fint og vend inn i deigen.
Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca 25-30 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kakene i formene.
Pisk mykt smør, lønnesirup og melis til luftig smørkrem. Hakk pecannøtter og vend inn i smørkremen.
Ta de kalde kakene ut av formene. Sett de sammen med halvparten av smørkremen og ha resten av kremen rundt hele kaken.
Lønnesirup fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikker (kjøpes ofte på glassflaske).
Pecannøtter i smørkremen kan byttes ut med valnøtter.
Kakebunnene bør være helt kalde før du tar dem ut av formene og fyller dem med smørkremen, ellers vil den smelte inn i kaken.
Kaken er holdbar i kjøleskapet. Pakk den godt inn i plast. Den er også utmerket å fryse!
Skriv ny kommentar