Espresso Fondant

Hei kjære dere,

Håper dere har en fin og avslappende søndag formiddag.

Her kommer det en ny kakeoppskrift fra meg igjen. Dette er en søt, liten oppskrift som passer perfekt når man bare er to og vil kose seg litt ekstra. Heart

Kakene tilberedes i små espressokopper.


Oppskriften gir 2 - 4 stk, avhengig av hvor store kopper du bruker. 
 

Ingredienser:

♥ 60 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 60 g smør
♥ 0,5 ss espressopulver
♥ 1 egg
♥ 1 eggeplomme
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss hvetemel

Til espressokoppene:
♥ litt smør og litt kakao

 

Fremgangsmåte:

Smelt smør i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade og espressopulver. La dette smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egget, eggeplommen og sukker i en liten bolle med elektrisk håndmikser i 3-5 min, til tykk eggedosis. Vend i sjokoladeblandingen og til slutt melet.

Smør 2 - 4 espressokopper med litt smør (antall avhenger av hvor små kopper du bruker). Ha en liten teskje kakao i hver kopp og beveg koppen slik at kakaoen fester seg langs kantene. Tøm ut kakaorestene og fordel deigen i koppene.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 8-12 min (se tips). Kakene skal ha fast overflate, men være flytende inni.

Serveres varme og nystekte sammen med vaniljeis og kjærlighet! Icon e wink

 

Tips:

Det er viktig å ikke steke kakene for lenge. Steketiden kan variere litt med type ovn og hvordan kopper du bruker, så følg med. Jeg brukte denne gangen nokså små espressokopper. Jeg fikk da 4 stk små kaker som bare trengte 7-8 min steketid, men med litt større espressokopper vil du måtte øke med et par minutter til.

Som avslutning i dag tar jeg med dette nydelige kjærlighetsdiktet:

 

TO MÅ MAN VÆRE

To må man være om
livet skal lykkes,
to når vårt kjærlighets
tempel skal bygges.
To når det stormer
og to i det stille,
to for å kunne
og to for å ville.

To må man være for
livet å fatte,
to for dets lys og
dets gleder å skatte,
to for å nyte
og to for å gavne,
to for å elske
og to for å favne.

To må man være
når verden vil true,
to for i stillhet,
mot himlen å skue,
to for å leve i
ungdom og sommer
to for å dø når
dødstimen kommer.

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Espresso Fondant
Ingredienser

60 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
60 g smør
0,5 ss espressopulver
1 egg
1 eggeplomme
2 ss sukker
1 ss hvetemel

Til espressokoppene:
litt smør og litt kakao

Fremgangsmåte

Smelt smør i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade og espressopulver. La dette smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egget, eggeplommen og sukker i en liten bolle med elektrisk håndmikser i 3-5 min, til tykk eggedosis. Vend i sjokoladeblandingen og til slutt melet.

Smør 2 - 4  espressokopper med litt smør (antall avhenger av hvor små kopper du bruker). Ha en liten teskje kakao i hver kopp og beveg koppen slik at kakaoen fester seg langs kantene. Tøm ut kakaorestene og fordel deigen i koppene.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 8-12 min (se tips). Kakene skal ha fast overflate, men være flytende inni.

Serveres varme og nystekte sammen med vaniljeis og kjærlighet!

Tips

Det er viktig å ikke steke kakene for lenge. Steketiden kan variere litt med type ovn og hvordan kopper du bruker, så følg med. Jeg brukte denne gangen nokså små espressokopper. Jeg fikk da 4 stk små kaker som bare trengte 7-8 min steketid, men med litt større espressokopper vil du måtte øke med et par minutter til.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift