Påskecupcakes

Påskecupcakes
Ingredienser

Sitroncupcakes:
3 egg
2,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør
1 dl melk
2 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
saft og skall av 1 sitron

Sitronfrosting:
250 g smør
4-5 ss sitronsaft
1 ts vaniljesukker
14 dl melis

Pynt:
små påskeegg

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Sikt mel og bakepulver. Rør smørmelken i deigen vekselsvis med det tørre. Vend til slutt i presset sitronsaft og revet sitronskall.

Sett papirformer i muffinsbrett (se tips) og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 15 min. Avkjøles helt.

Pisk opp smøret så det blir luftig. Pisk inn vaniljesukker og litt av melisen. Tilsett 4 ss sitronsaft og resten av melisen litt og litt. Pisk med lav hastighet til all melis er blandet inn i kremen. Tilpass tykkelsen med å tilsette litt mer sitronsaft hvis nødvendig. Øk hastigheten og pisk kraftig i et par minutter til du får en superfluffy smørkrem.

Fyll sitronkremen i en kakesprøyte og sprøyt lekre topper på hver cupcake (se tips). Pynt med små påskeegg.

Tips

Muffinsformene du ser på bildet er laget av papp og trenger ikke å settes i muffinsbrett. De har et oljebelegg på innsiden, så muffinsen lett slipper formen. Kjøpes i den supre nettbutikken til Kakehobby (se www.hobbyimport.no).

Jeg har her brukt en stor sprøytetut med taggete rand. Synes det passet fint for å lage et reir som påskeeggene kunne ligge inni. Slik sprøytetut heter "stor åpen stjerne" og kjøpes blant annet i den svenske nettbutikken www.klarafardiga.com.

Se også oppskrift på "Påskemuffins" med appelsinsmak på detsoteliv.no.

Gå inn på www.detsoteliv.blogg.no hvis du vil se stort bilde av disse cupcakesene.

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift