Brukere online: 97
Brukere i dag: 1272
Brukere siste 7 dager: 195584
Her er en liten søt idé på hvordan man kan lage "Morsdagsboller".
Boller er jo noe som alle små hender liker å trille og alle mammaer liker å spise, og ved å male et rødt hjerte på toppen blir bollene ekstra koselige.
Jeg har her brukt oppskriften på boller som jeg har fått av min mamma og som er den aller, aller beste!
Oppskriften gir 20 stk.
Ingredienser:
♥ 50 g gjær
♥ 125 g smør
♥ 3 dl melk
♥ 1 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ ca 500 g hvetemel
Pynt:
♥ 1 egg
♥ konsentrert, rød konditorfarge
♥ perlesukker
Fremgangsmåte:
Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Løs opp gjæren smørmelken. Tilsett sukker, kardemomme og sammenpisket egg. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 1 time.
Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Trill jevne boller som settes på bakepapirdekket stekeplate. Etterhev bollene i 15 min.
Pisk sammen egget med en gaffel og pensle tynt over bollene. Bruk en tynn pensel og mal et lite hjerte på toppen av hver bolle med rød konditorfarge. Dryss perlesukker på bollene rundt hjertet.
Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10-15 min.
♥ ♥ ♥ ♥
A mother's love is patient and forgiving when all others are forsaking, it never fails or falters, even though the heart is breaking.
(Helen Rice)
♥ ♥ ♥ ♥
50 g gjær
125 g smør
3 dl melk
1 egg
1 dl sukker
1 ts kardemomme
ca 500 g hvetemel
Pynt:
1 egg
konsentrert, rød konditorfarge
perlesukker
Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Løs opp gjæren smørmelken. Tilsett sukker, kardemomme og sammenpisket egg. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 1 time.
Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Trill jevne boller som settes på bakepapirdekket stekeplate. Det skal bli ca 20 boller av denne deigen. Etterhev bollene i 15 min.
Pisk sammen egget med en gaffel og pensle tynt over bollene. Bruk en tynn pensel og mal et lite hjerte på toppen av hver bolle med rød konditorfarge. Dryss perlesukker på bollene rundt hjertet.
Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10-15 min.
Det er viktig at du bruker sterk rød, konsentrert konditorfarge til å male på bollene.
Bollene kan fryses.
Skriv ny kommentar