Brukere online: 927
Brukere i dag: 4412
Brukere siste 7 dager: 195448
Verdens herligste og enkleste sommerdessert!
Kun blåbær og vaniljesaus!
Ingredienser:
♥ Blåbær
♥ Vaniljesaus, ferdigkjøpt
Hjemmelaget vaniljesaus:
♥ 5 dl matfløte
♥ 5 eggeplommer
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 dl sukker
♥ Fremgangsmåte:
Det går veldig fint å bruke ferdigkjøpt vaniljesaus til denne desserten! Hvis du bruker ferdigkjøpt vaniljesaus, er det bare å ha rensede blåbær i et passende glass og helle vaniljesausen over.
Server!
Hjemmelaget vaniljesaus lager du slik:
Ha matfløte (se tips) i en kjele. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha i fløten sammen med vaniljestangen. Gi dette et oppkok og fjern vaniljestangen. Pisk eggeplommer og sukker luftig (3-4 minutter). Ha den varme vaniljefløten i eggedosisen og bland godt. Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm nå opp forsiktig til sausen tykner. NB! Vaniljesausen må ikke koke, for da skiller den seg. Den skal varmes til ca 75°C.
Avkjøl vaniljesausen før servering sammen med blåbærene.
♥ Tips:
Jeg pleier å bruke matfløte når jeg lager hjemmelaget vaniljesaus, men du kan også bruke helmelk (da blir den litt tynnere) eller bruke kremfløte (da blir den litt tykkere).
Nyt sommerhelgen!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ Blåbær
♥ Vaniljesaus, ferdigkjøpt
Hjemmelaget vaniljesaus:
♥ 5 dl matfløte
♥ 5 eggeplommer
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 dl sukker
Hvis du bruker ferdigkjøpt vaniljesaus, er det bare å ha rensede blåbær i et passende glass og helle vaniljesausen over. Server!
Hjemmelaget vaniljesaus lager du slik:
Ha matfløte (se tips) i en kjele. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha i fløten sammen med vaniljestangen. Gi dette et oppkok og fjern vaniljestangen. Pisk eggeplommer og sukker luftig (3-4 minutter). Ha den varme vaniljefløten i eggedosisen og bland godt. Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm nå opp forsiktig til sausen tykner. NB! Vaniljesausen må ikke koke, for da skiller den seg. Den skal varmes til ca 75°C.
Avkjøl vaniljesausen før servering sammen med blåbærene.
Jeg pleier å bruke matfløte når jeg lager hjemmelaget vaniljesaus, men du kan også bruke helmelk (da blir den litt tynnere) eller bruke kremfløte (da blir den litt tykkere).
Skriv ny kommentar