Blåbær med vaniljesaus

 

Verdens herligste og enkleste sommerdessert!

 

Kun blåbær og vaniljesaus!

 

 

Ingredienser:

♥ Blåbær
♥ Vaniljesaus, ferdigkjøpt

Hjemmelaget vaniljesaus:
♥ 5 dl matfløte
♥ 5 eggeplommer
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 dl sukker

 

Fremgangsmåte:

Det går veldig fint å bruke ferdigkjøpt vaniljesaus til denne desserten! Hvis du bruker ferdigkjøpt vaniljesaus, er det bare å ha rensede blåbær i et passende glass og helle vaniljesausen over.

Server!

 

Hjemmelaget vaniljesaus lager du slik:

Ha matfløte (se tips) i en kjele. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha i fløten sammen med vaniljestangen. Gi dette et oppkok og fjern vaniljestangen. Pisk eggeplommer og sukker luftig (3-4 minutter). Ha den varme vaniljefløten i eggedosisen og bland godt. Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm nå opp forsiktig til sausen tykner. NB! Vaniljesausen må ikke koke, for da skiller den seg. Den skal varmes til ca 75°C.

Avkjøl vaniljesausen før servering sammen med blåbærene.

 

Tips:

Jeg pleier å bruke matfløte når jeg lager hjemmelaget vaniljesaus, men du kan også bruke helmelk (da blir den litt tynnere) eller bruke kremfløte (da blir den litt tykkere).

 

 

Nyt sommerhelgen!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Blåbær med vaniljesaus
Ingredienser

♥ Blåbær
♥ Vaniljesaus, ferdigkjøpt

Hjemmelaget vaniljesaus:
♥ 5 dl matfløte
♥ 5 eggeplommer
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 dl sukker

Fremgangsmåte

Hvis du bruker ferdigkjøpt vaniljesaus, er det bare å ha rensede blåbær i et passende glass og helle vaniljesausen over. Server!

Hjemmelaget vaniljesaus lager du slik:

Ha matfløte (se tips) i en kjele. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha i fløten sammen med vaniljestangen. Gi dette et oppkok og fjern vaniljestangen. Pisk eggeplommer og sukker luftig (3-4 minutter). Ha den varme vaniljefløten i eggedosisen og bland godt. Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm nå opp forsiktig til sausen tykner. NB! Vaniljesausen må ikke koke, for da skiller den seg. Den skal varmes til ca 75°C.

Avkjøl vaniljesausen før servering sammen med blåbærene.

Tips

Jeg pleier å bruke matfløte når jeg lager hjemmelaget vaniljesaus, men du kan også bruke helmelk (da blir den litt tynnere) eller bruke kremfløte (da blir den litt tykkere).

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift