Brukere online: 1053
Brukere i dag: 4859
Brukere siste 7 dager: 195451
Det er ripstid og her er et herlig tips til hva man kan gjøre med ripsen:
Lage ripsiskrem!
Den myke, søte vaniljeisen smaker perfekt sammen med ripsen.
Søtt og litt syrlig på samme tid!
Ingredienser:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 3 ts ekte vaniljesukker (se tips)
♥ 3 dl kremfløte
♥ 5 dl rips
Pynt:
♥ noen ripsklaser
Fremgangsmåte:
Pisk eggeplommer og sukker til tykk, lys eggedosis. Pisk kremfløten og vaniljesukkeret til myk krem. Vend kremen inn i eggedosisen. Bruk en ballongvisp slik at blandingen blir helt klumpfri. Vend ripsen inn i iskremblandingen.
Ha iskremblandingen i en passende form som rommer ca 1/2 - 1 liter (se tips). Sett isen i fryseren i minst 4-5 timer eller helst over natten.
Ta iskremen ut av fryseren noen minutter før servering og pynt gjerne med ripsklaser.
Tips:
♥ Iskremen bør ha skikkelig vaniljesmak for å bli virkelig god. Jeg har her brukt vaniljesukker med ekte vanilje. Du kan alternativt bruke vanlig vaniljesukker og tilsette frø fra 1/2 vaniljestang i tillegg.
♥ Du kan bruke hvilken som helst type liten form eller plastboks. Jeg valgte denne gangen å bruke en liten rund kakeform med høye, avtagbare kanter. Den er bare 15 cm i diameter og jeg kjøpte den egentlig for å lage Kulich (som er en russisk påskekake). Men formen egnet seg også utmerket til å lage denne isen!
Formen kjøpte jeg hos Traktøren, som ligger i Bogstadveien i Oslo.
Men som sagt, hvilken som helst annen form duger også, og det går selvsagt også fint å servere isen direkte fra boksen/serveringsskålen du fryser den i.
Herlig sommerdessert!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 3 ts ekte vaniljesukker (se tips)
♥ 3 dl kremfløte
♥ 5 dl rips
Pynt:
♥ noen ripsklaser
Pisk eggeplommer og sukker til tykk, lys eggedosis. Pisk kremfløten og vaniljesukkeret til myk krem. Vend kremen inn i eggedosisen. Bruk en ballongvisp slik at blandingen blir helt klumpfri. Vend ripsen inn i iskremblandingen.
Ha iskremblandingen i en passende form som rommer ca 1/2 - 1 liter (se tips). Sett isen i fryseren i minst 4-5 timer eller helst over natten.
Ta iskremen ut av fryseren noen minutter før servering og pynt gjerne med ripsklaser.
Herlig sommerdessert!
♥ Iskremen bør ha skikkelig vaniljesmak for å bli virkelig god. Jeg har her brukt vaniljesukker med ekte vanilje. Du kan alternativt bruke vanlig vaniljesukker og tilsette frø fra 1/2 vaniljestang i tillegg.
♥ Du kan bruke hvilken som helst type liten form eller plastboks. Jeg valgte denne gangen å bruke en liten rund kakeform med høye, avtagbare kanter. Den er bare 15 cm i diameter og jeg kjøpte den egentlig for å lage Kulich (som er en russisk påskekake). Men formen egnet seg også utmerket til å lage denne isen! Formen kjøpte jeg hos Traktøren, som ligger i Bogstadveien i Oslo. Men som sagt, hvilken som helst annen form duger også, og det går selvsagt også fint å servere isen direkte fra boksen/serveringsskålen du fryser den i.
Skriv ny kommentar