Chocolate Mud Ice Cream

Annonse: Bakeren og Kokken

Hei dere!

Det går fortsatt i iskrem her på Det søte liv, og i dag vil jeg vise dere hvordan jeg lager en superdeilig sjokoladeis med virkelig fyldig sjokoladesmak!  Yum  

 

 

Hjemmelaget iskrem får best konsistens om den røres i under innfrysingsprosessen. Man kan enten røre i iskremen noen ganger mens den står i fryseren, men aller best resultat får man ved bruk av iskremmaskin som jo snurrer rundt hele tiden mens isen fryser. 

Har du en KitchenAid kjøkkenmaskin, finnes det utrolig mye tilbehør man kan få kjøpt, se blant annet veldig godt utvalg i nettbutikken til Bakeren og Kokken. Blant dette tilbehøret finner du en KitchenAid Icecream Maker, som du bruker på samme måte som en vanlig rørebolle. Veldig enkelt! 

 


Min KitchenAid kjøkkenmaskin. ♥

 


Tilbehøret i 3 deler som er det du trenger for å lage iskrem.

 

Dere ser kanskje at det er litt andre omgivelser enn vanlig på bildene i dette innlegget. Det er fordi jeg har innviet mitt kakestudio og tatt bildene der.  Smile  

 

Ingredienser:

♥ 9 dl kremfløte
♥ 300 g kokesjokolade (se tips)
♥ 4 eggeplommer
♥ 200 g sukker
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)

Servering:
♥ sjokoladestrøssel

 

Fremgangsmåte:

Forberedelse:

NB! For å kunne lage iskrem med KitchenAid Icecream Maker, er det viktig at iskrembollen er helt frossen. Den må stå i fryseren i minst 15 timer før bruk.  

Merk også at den ferdig iskremen må stå i fryseren i et par timer før servering. 


Iskremblanding:

Varm opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Avkjøl blandingen i kjøleskapet i 30 - 45 minutter.

 

 

Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig.

 

 

Til det bruker jeg min KitchenAid på vanlig måte.

 

 

 

Pisk inn vaniljen.

Hell deretter i den avkjølte sjokoladeblandingen.

 

 

Pisk videre et par minutter så du får en tykk og kremete sjokoladeblanding.

 

 

Sett blandingen i kjøleskapet i 30 minutter. (Den skal bli helt kald, men må ikke stå så lenge i kjøleskapet at den begynner å stivne.)

 


Innfrysing:

Finn frem den frosne iskrembollen og monter den på kjøkkenmaskinen. Det er superenkelt! Bare sett iskrembollen på maskinen som om det hadde vært en rørebolle og legg rørebladene i bollen.

 

 

Skyv på plass festet.

 

 

 

Senk maskinen slik at festet og røredelen går mot hverandre.

 

 

Vips har du forvandlet din kjøkkenmaskin til en iskremmaskin!  Smile  

Hell den avkjølte sjokolademassen i rørebollen og sett maskinen på laveste hastighet (hastighet 1).

 


Viktig at du velger laveste hastighet på maskinen!

 

 

La maskinen gå i 25 minutter. Sjokoladeblandingen vil da ha blitt til en bløt mykis.

 

 

Bare løft opp øvre del av maskinen for å komme til iskremen.

 

 

Jeg foretrekker litt fastere konsistens på isen, så da heller man iskremblandingen i en boks eller beholder og setter i fryseren i noen timer. Hvis isen står lenger i fryseren, må den stå og tine i 5-10 minutter før servering.

 


Servering:

Så er det bare å scoope seg noen deilige iskremkuler!

 

 

Utrolig kremete og fyldig sjokoladeis blir det av denne oppskriften her.

 

 

YUM!

 

 

Dryss gjerne på sjokoladestrøssel for enda mer sjokolade!

 

 

Sjokolade på sjokolade er jo alltid bra, he he Smile

 

 

Enjoy!

 

 


Tips:

♥ Jeg bruker her mørk kokesjokolade med 70 % kakaoinnhold. Det gir en mørk sjokoladeis med "voksen" smak. Barn vil nok ofte foretrekke mildere sjokoladesmak, så da kan du bruke vanlig kokesjokolade.

♥ Vaniljepasta gir veldig god vaniljesmak og fås kjøpt i de store matvarebutikkene.

 

 

Du kan også bruke 2 ts vaniljeekstrakt eller bare vanlig vaniljesukker. 
 

♥ Det er helt nødvendig at iskrembollen er frossen for at det skal bli iskrem. Det er vann i kantene på bollen som fryser til is, og som gjør at iskremen fryser ved røringen. Når isen er ferdiglaget, bare vasker du iskrembollen og setter den tilbake i fryseren, så er den klar til en ny runde neste gang du får lyst på hjemmelaget iskrem...  Smile

 

 

Chocolate Mud Icecream = fyldig, hjemmelaget sjokoladeiskrem! 

 

 

Å nam!  Yum

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 


Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med bakerenogkokken.no, en av Skandinavias ledende nettbutikker for kjøkkenutstyr til baking og matlaging. Du finner dem på Facebook her og på Instagram som @bakerenogkokken

 

Chocolate Mud Ice Cream
Ingredienser

♥ 9 dl kremfløte
♥ 300 g kokesjokolade (se tips)
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 4 eggeplommer
♥ 200 g sukker

Servering:
♥ sjokoladestrøssel

Fremgangsmåte

Forberedelse:
NB! For å kunne lage iskrem med KitchenAid Icecream Maker, er det viktig at iskrembollen er helt frossen. Den må stå i fryseren i minst 15 timer før bruk.  

Merk også at den ferdig iskremen må stå i fryseren i et par timer før servering. 

Iskremblanding:
Varm opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Avkjøl blandingen i kjøleskapet i 30 - 45 minutter.

Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Pisk inn vaniljen. Hell deretter i den avkjølte sjokoladeblandingen. Pisk videre et par minutter så du får en tykk og kremete sjokoladeblanding. Sett blandingen i kjøleskapet i 30 minutter. (Den skal bli helt kald, men må ikke stå så lenge i kjøleskapet at den begynner å stivne.)

Innfrysing:
Finn frem den frosne iskrembollen og monter den på kjøkkenmaskinen. Det er superenkelt! Bare sett iskrembollen på maskinen som om det hadde vært en rørebolle, legge rørebladene i bollen og skyv på plass festet. Senk maskinen slik at festet og røredelen går mot hverandre. Vips har du forvandlet din kjøkkenmaskin til en iskremmaskin!  

Hell den avkjølte sjokolademassen i rørebollen og sett maskinen på laveste hastighet (hastighet 1). La maskinen gå i 25 minutter. Sjokoladeblandingen vil da ha blitt til en bløt mykis. Jeg foretrekker litt fastere konsistens på isen, så da heller man iskremblandingen i en boks eller beholder og setter i fryseren i noen timer. Hvis isen står lenger i fryseren, må den stå og tine i 5-10 minutter før servering.

Servering:
Så er det bare å scoope seg noen deilige iskremkuler! Dryss gjerne på sjokoladestrøssel for enda mer sjokolade!

Tips

♥ Jeg bruker her mørk kokesjokolade med 70 % kakaoinnhold. Det gir en mørk sjokoladeis med "voksen" smak. Barn vil nok ofte foretrekke mildere sjokoladesmak, så da kan du bruke vanlig kokesjokolade.

♥ Vaniljepasta gir veldig god vaniljesmak og fås kjøpt i de store matvarebutikkene. Du kan også bruke 2 ts vaniljeekstrakt eller bare vanlig vaniljesukker. 

♥ Det er helt nødvendig at iskrembollen er frossen for at det skal bli iskrem. Det er vann i kantene på bollen som fryser til is, og som gjør at iskremen fryser ved røringen. Når isen er ferdiglaget, bare vasker du iskrembollen og setter den tilbake i fryseren, så er den klar til en ny runde neste gang du får lyst på hjemmelaget iskrem...  Smile  

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift