Brukere online: 280
Brukere i dag: 1952
Brukere siste 7 dager: 195543
Dette er en herlig kombinasjon av eplekake og krydderkake! 😍
Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften på Krydderkake med ostekrem, som er kjempepopulær her på Det søte liv! Det skyldes nok både at kaken er så lettvint å lage og at kaken har så god smak. 😋 I stedet for ostekrem, dekket jeg kaken med epleskiver, sukker og kanel før steking, akkurat som når man lager en vanlig eplekake. Jeg halverte oppskriften for å få den til å passe til liten langpanne, men ikke noe i veien for å doble igjen til stor langpanne.
Enten du synes dette minner mest om en eplekake med kryddersmak eller en krydderkake med eple, så er dette en kjempegod kake!
😃
Oppskriften nedenfor er altså til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 5 dl kefir
♥ 250 g sukker
♥ 2 ts natron
♥ 2 ts kanel
♥ 1,5 ts kardemomme
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 325 g hvetemel
Topping:
♥ 4 store epler
♥ 2 ss sukker
♥ 2 ss kanel
Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret. Ha sukkeret i en stor bakebolle. Bland inn kefir. Tilsett natron og rør godt. Ha så i alt krydderet og det avkjølte smøret.
Bland til slutt i hvetemelet og rør deigen sammen til den er jevn og klumpfri (ikke rør mer enn nødvendig, se tips).
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Skrell og rens eplene og del dem i skiver. Legg epleskivene tett i tett oppå kakedeigen. Dryss over sukker og kanel.
'Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken helt i formen, før du deler den i firkanter.
Tips:
♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Dette for å få en luftig og myk kake i stedet for en kompakt kake. Jeg rører for hånd med en ballongvisp og stopper så snart det ikke lenger er melklumper i deigen.
♥ Dobbel porsjon passer som sagt til stor langpanne (ca. 30 x 40 cm).
♥ Kaken er kjempefin å fryse.
Se også Eplekake med krydder og Eplekake med krydder og vaniljekrem, som lages i rund form. Andre gode tips er Eplekake med yoghurt, krydder og mandler og Eplekake med mersmak.
Se også langpannekaken Krydret eplekake i langpanne med vaniljekrem og nøtter.
Deilig høstkake!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 100 g smør
♥ 5 dl kefir
♥ 250 g sukker
♥ 2 ts natron
♥ 2 ts kanel
♥ 1,5 ts kardemomme
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 325 g hvetemel
Topping:
♥ 4 store epler
♥ 2 ss sukker
♥ 2 ss kanel
Smelt og avkjøl smøret. Ha sukkeret i en stor bakebolle. Bland inn kefir. Tilsett natron og rør godt. Ha så i alt krydderet og det avkjølte smøret.
Bland til slutt i hvetemelet og rør deigen sammen til den er jevn og klumpfri (ikke rør mer enn nødvendig, se tips).
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Skrell og rens eplene og del dem i skiver. Legg epleskivene tett i tett oppå kakedeigen. Dryss over sukker og kanel.
'Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken helt i formen, før du deler den i firkanter.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Dette for å få en luftig og myk kake i stedet for en kompakt kake. Jeg rører for hånd med en ballongvisp og stopper så snart det ikke lenger er melklumper i deigen.
♥ Dobbel porsjon passer som sagt til stor langpanne (ca. 30 x 40 cm).
♥ Kaken er kjempefin å fryse.
Skriv ny kommentar