Lemon Coconut Bars (Sitronbarer med kokos)

Her har du en saftig kake med deilig smak av syrlig sitronfyll og kokos!

Kaken er basert på samme oppskrift som Lemon Bars (Sitronbarer), som er en stor favoritt hjemme hos meg. Eneste forskjell er at jeg også har tilsatt kokos i sitronfyllet. Nydelig kake til påske, og ellers på året. 

 

 

Oppskriften passer til liten langpanne. 

 

Ingredienser: 

Mørdeigsbunn:
 250 g hvetemel
 100 g melis
 250 g smør
 1 ts revet sitronskall

Sitron- og kokosfyll:
 6 egg
 450 g sukker
 2,5 dl presset sitronsaft
 2 ts revet sitronskall
30 g hvetemel
150 g kokos

Pynt:
melisdryss

 

Fremgangsmåte: 

Mørdeigsbunn:

Bland sammen ingrediensene til mørdeigen. Har du food processor, kan du ha alle ingrediensene i på en gang, og la maskinen gå til deigen samler seg. Det går da fint å bruke kjøleskapskaldt smør som deles opp i mindre biter. Har du ikke food processor, blander du først mel og melis sammen og deretter smuldre i romtemperert smør.

Press mørdeigen ut i bunnen på en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20 x 30 cm).

Stek mørdeigsbunnen midt i ovnen ved 160°C i 30 minutter, eller til den er gyllen.
 

Sitron- og kokosfyll:

Til sitronkremen piskes egg og sukker sammen til luftig eggedosis. Pisk inn sitronsaft og fint revet sitronskall (se tips). Bland hvetemel og kokos og vend dette deretter inn i sitronblandingen. 

Hell blandingen over mørdeigsbunnen i formen.

Stek kaken videre midt i ovnen ved 160°C i ca. 45 minutter til. Sitronkremen skal da være stivnet, men fortsatt litt bløt (se tips). Slå av ovnen og la kaken stå i ettervarmen til ovnen er helt kald. Avkjøl kaken helt i formen, og sett kaken helst i kjøleskapet over natten (se tips).
 

Servering:

Løft kaken forsiktig ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.

Bruk en stor, skarp kniv og skjær kaken opp i passe store barer. 

 

 

Deilige kakestykker! 

 

 

 

Dryss over melis før servering. 

 

 

Tips: 

 2,5 dl presset sitronsaft tilsvarer ca. 4 sitroner, men antallet avhenger av hvor store og saftige sitronene er.

 Kaken skal forbli noenlunde lys på toppen. Dekk over kaken med et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie de siste 15 minuttene av steketiden, dersom du synes den begynner å bli mørk på toppen.

 Det gir best resultat dersom du lar kaken stå i langpannen i kjøleskapet over natten. Da er du garantert at sitron- og kokosfyllet har satt seg skikkelig og at kaken blir lett å dele. Kaken blir dessuten mye lettere å få ut av formen.

Kakestykkene er fine å fryse. 

 

 

      

Lemon Coconut Bars (Sitronbarer med kokos)
Ingredienser

Mørdeigsbunn:
 250 g hvetemel
 100 g melis
 250 g smør
 1 ts revet sitronskall

Sitron- og kokosfyll:
 6 egg
 450 g sukker
 2,5 dl presset sitronsaft
 2 ts revet sitronskall
30 g hvetemel
150 g kokos

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Mørdeigsbunn:
Bland sammen ingrediensene til mørdeigen. Har du food processor, kan du ha alle ingrediensene i på en gang, og la maskinen gå til deigen samler seg. Det går da fint å bruke kjøleskapskaldt smør som deles opp i mindre biter. Har du ikke food processor, blander du først mel og melis sammen og deretter smuldre i romtemperert smør.

Press mørdeigen ut i bunnen på en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20 x 30 cm).

Stek mørdeigsbunnen midt i ovnen ved 160°C i 30 minutter, eller til den er gyllen.

Sitron- og kokosfyll:
Til sitronkremen piskes egg og sukker sammen til luftig eggedosis. Pisk inn sitronsaft og fint revet sitronskall (se tips). Bland hvetemel og kokos og vend dette deretter inn i sitronblandingen. 

Hell blandingen over mørdeigsbunnen i formen.

Stek kaken videre midt i ovnen ved 160°C i ca. 45 minutter til. Sitronkremen skal da være stivnet, men fortsatt litt bløt (se tips). Slå av ovnen og la kaken stå i ettervarmen til ovnen er helt kald. Avkjøl kaken helt i formen, og sett kaken helst i kjøleskapet over natten (se tips).

Servering:
Løft kaken forsiktig ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Bruk en stor, skarp kniv og skjær kaken opp i passe store barer. 

Dryss over melis før servering. 

Tips

 2,5 dl presset sitronsaft tilsvarer ca. 4 sitroner, men antallet avhenger av hvor store og saftige sitronene er.

 Kaken skal forbli noenlunde lys på toppen. Dekk over kaken med et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie de siste 15 minuttene av steketiden, dersom du synes den begynner å bli mørk på toppen.

 Det gir best resultat dersom du lar kaken stå i langpannen i kjøleskapet over natten. Da er du garantert at sitron- og kokosfyllet har satt seg skikkelig og at kaken blir lett å dele. Kaken blir dessuten mye lettere å få ut av formen.

Kakestykkene er fine å fryse. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift