Cookies & Cream Mug Cake


Mug Cakes er populære, lettvinte kaker som lages rett i koppen! Kaken stekes i mikrobølgeovnen og kan lages helt ferdig på under 5 minutter.

Du finner fra før ulike varianter av Mug Cakes med sjokolade her på Det søte liv (se Nugattikake i kopp, Mud Cake in a Mug, Chocolate Brownie in a Cup og 5-Minute Chocolate Cake).

Her er en fin og lys kakevariant med vaniljesmak, som også inneholder hakkede Oreokjeks.

Server med krem og små biter Oreokjeks på toppen.

 

Høres det bra ut eller??  Icon e biggrin

 


Til 1 stor kopp trenger du:
 

Ingredienser:

♥ 1 lite egg
♥ 3 ss nøytral matolje
♥ 3 ss melk
♥ 4 ss sukker
♥ 4,5 ss hvetemel
♥ 0,25 ts bakepulver
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 Oreokjeks

Servering:

♥ pisket krem
♥ 1 Oreokjeks
 

Fremgangsmåte:

Start med å ha egg i koppen.  Rør inn olje, melk, sukker, mel, bakepulver og vaniljeekstrakt med en skje til blandingen er helt jevn og klumpfri. Hakk Oreokjeksene fint og bland dem i til slutt.

Sett koppen i mikrobølgeovnen og stek kaken på full styrke i 2–3 minutter. Nøyaktig steketid varierer fordi mikrobølgeovner varierer litt i styrke. Det beste er å følge med på kaken og sjekke konsistensen etter 2 minutter. Hvis du ser at kaken hever seg for mye underveis, er det bare å åpne døren på mikroen et par ganger, så synker kaken ned igjen.

 

Slik ser kaken ut når den er ferdigstekt etter 2-3 minutter i mikroen.
 

Server kaken varm og nylaget med krem (selvfølgelig helst pisket kremfløte, men det er også lov å bruke krem på boks når man har dårlig tid Wink  ) og et dryss hakket Oreokjeks på toppen.

 

 

Tips:

♥ Jeg pleier vanligvis å bruke et halvt stort egg, fordi jeg synes at kaken ellers har en tendens til å heve seg litt for mye under stekingen, men det går fint å bruke ett lite egg.

♥ Kaken smaker best helt nylaget.


 

Lett å la seg friste... Wink 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Cookies & Cream Mug Cake
Ingredienser

♥ 1 lite egg
♥ 3 ss nøytral matolje
♥ 3 ss melk
♥ 4 ss sukker
♥ 4,5 ss hvetemel
♥ 0,25 ts bakepulver
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 Oreokjeks

Servering:
♥ pisket krem
♥ 1 Oreokjeks

Fremgangsmåte

Start med å ha egg i koppen.  Rør inn olje, melk, sukker, mel, bakepulver og vaniljeekstrakt med en skje til blandingen er helt jevn og klumpfri. Hakk Oreokjeksene fint og bland dem i til slutt.

Sett koppen i mikrobølgeovnen og stek kaken på full styrke i 2–3 minutter. Nøyaktig steketid varierer fordi mikrobølgeovner varierer litt i styrke. Det beste er å følge med på kaken og sjekke konsistensen etter 2 minutter. Hvis du ser at kaken hever seg for mye underveis, er det bare å åpne døren på mikroen et par ganger, så synker kaken ned igjen.

Server kaken varm og nylaget med krem (selvfølgelig helst pisket kremfløte, men det er også lov å bruke krem på boks når man har dårlig tid Wink  ) og et dryss hakket Oreokjeks på toppen.

Tips

♥ Jeg pleier vanligvis å bruke et halvt stort egg, fordi jeg synes at kaken ellers har en tendens til å heve seg litt for mye under stekingen, men det går fint å bruke ett lite egg.

♥ Kaken smaker best helt nylaget.

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Cookies & Cream Mug Cake

hei, elsker denne oppskriften! men har dessverre ikke mikrobølgeovn, så er det en mulighet for og steke den i ovnen??

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift