Brukere online: 2303
Brukere i dag: 34614
Brukere siste 7 dager: 196571
Mug Cakes er populære, lettvinte kaker som lages rett i koppen! Kaken stekes i mikrobølgeovnen og kan lages helt ferdig på under 5 minutter.
Du finner fra før ulike varianter av Mug Cakes med sjokolade her på Det søte liv (se Nugattikake i kopp, Mud Cake in a Mug, Chocolate Brownie in a Cup og 5-Minute Chocolate Cake).
Her er en fin og lys kakevariant med vaniljesmak, som også inneholder hakkede Oreokjeks.
Server med krem og små biter Oreokjeks på toppen.
Høres det bra ut eller??
Til 1 stor kopp trenger du:
Ingredienser:
♥ 1 lite egg
♥ 3 ss nøytral matolje
♥ 3 ss melk
♥ 4 ss sukker
♥ 4,5 ss hvetemel
♥ 0,25 ts bakepulver
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 Oreokjeks
Servering:
♥ pisket krem
♥ 1 Oreokjeks
Fremgangsmåte:
Start med å ha egg i koppen. Rør inn olje, melk, sukker, mel, bakepulver og vaniljeekstrakt med en skje til blandingen er helt jevn og klumpfri. Hakk Oreokjeksene fint og bland dem i til slutt.
Sett koppen i mikrobølgeovnen og stek kaken på full styrke i 2–3 minutter. Nøyaktig steketid varierer fordi mikrobølgeovner varierer litt i styrke. Det beste er å følge med på kaken og sjekke konsistensen etter 2 minutter. Hvis du ser at kaken hever seg for mye underveis, er det bare å åpne døren på mikroen et par ganger, så synker kaken ned igjen.
Slik ser kaken ut når den er ferdigstekt etter 2-3 minutter i mikroen.
Server kaken varm og nylaget med krem (selvfølgelig helst pisket kremfløte, men det er også lov å bruke krem på boks når man har dårlig tid ) og et dryss hakket Oreokjeks på toppen.
Tips:
♥ Jeg pleier vanligvis å bruke et halvt stort egg, fordi jeg synes at kaken ellers har en tendens til å heve seg litt for mye under stekingen, men det går fint å bruke ett lite egg.
♥ Kaken smaker best helt nylaget.
Lett å la seg friste...
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 lite egg
♥ 3 ss nøytral matolje
♥ 3 ss melk
♥ 4 ss sukker
♥ 4,5 ss hvetemel
♥ 0,25 ts bakepulver
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 Oreokjeks
Servering:
♥ pisket krem
♥ 1 Oreokjeks
Start med å ha egg i koppen. Rør inn olje, melk, sukker, mel, bakepulver og vaniljeekstrakt med en skje til blandingen er helt jevn og klumpfri. Hakk Oreokjeksene fint og bland dem i til slutt.
Sett koppen i mikrobølgeovnen og stek kaken på full styrke i 2–3 minutter. Nøyaktig steketid varierer fordi mikrobølgeovner varierer litt i styrke. Det beste er å følge med på kaken og sjekke konsistensen etter 2 minutter. Hvis du ser at kaken hever seg for mye underveis, er det bare å åpne døren på mikroen et par ganger, så synker kaken ned igjen.
Server kaken varm og nylaget med krem (selvfølgelig helst pisket kremfløte, men det er også lov å bruke krem på boks når man har dårlig tid ) og et dryss hakket Oreokjeks på toppen.
♥ Jeg pleier vanligvis å bruke et halvt stort egg, fordi jeg synes at kaken ellers har en tendens til å heve seg litt for mye under stekingen, men det går fint å bruke ett lite egg.
♥ Kaken smaker best helt nylaget.
2 kommentarer
Cookies & Cream Mug Cake
Cookies & Cream Mug Cake
hei, elsker denne oppskriften! men har dessverre ikke mikrobølgeovn, så er det en mulighet for og steke den i ovnen??
Det går nok det bare ha på
Det går nok det bare ha på lav varme :) Også husk å passe på tiden
Skriv ny kommentar