Epledagens store eplekake

 

October is a symphony of permanence and change.

 

(Bonaro W. Overstreet)

 

 

Noe av det beste med oktober er alle de deilige eplene!

Visste du at 17. oktober er Den store, norske epledagen?

I anledning årets store epledag bakte jeg en STOR og SUPERDEILIG eplekake! Du kan enten bruke stor, rund form på 28 cm i diameter, eller liten langpanne som jeg har gjort her.

Kaken har et deilig lag med epleskiver inni kaken og drysses med sukker, kanel og mandler på toppen.

Serveres aller best helt nystekt med pisket krem som tilbehør.

 

Ingredienser:

400 g smør
350 g sukker
6 egg
2 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens
400 g hvetemel

Fyll:
5 syrlige epler
3 ss sukker
50 g mandler

Pynt:
3 ss sukker
1 ss kanel
50 g mandler

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen (smørkremen vil kunne skille seg, se tips). Pisk inn bakepulver og vaniljeessens og bland så i hvetemelet. Rør til deigen er jevn og klumpfri.

Ha halvparten av deigen i formen som er dekket med bakepapir. Jeg brukte som nevnt en liten langpanne (ca 20x30 cm), men du kan alternativt bruke en stor rund form (28 cm i diameter).

Rens eplene og skjær dem i skiver. Legg skivene over epledeigen og dryss over sukker og hakkede mandler. Fordel resten av deigen over eplene og glatt til overflaten.

Dryss over sukker, kanel og hakkede mandler til pynt.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 1 time (sjekk med kakenål om kaken er helt gjennomstekt i midten, det kan godt hende at den trenger noe lenger steketid).

 

Den nystekte eplekaken dufter nyyydelig.....

 

Avkjøl kaken litt i formen før den tas ut og serveres med pisket krem eller vaniljeis.

 

Og så er alt klart for å sette seg ned og NYTE livet  Teeth smile

 

 

Tips:

Vær oppmerksom på at smørkremen ofte vil kunne skille seg når du pisker inn så mange egg. Ingen grunn til panikk! Dette bedrer seg straks du begynner å blande i hvetemelet.

Eplekaken kan fryses.

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Epledagens store eplekake
Ingredienser

400 g smør
350 g sukker
6 egg
2 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens
400 g hvetemel

Fyll:
5 syrlige epler
3 ss sukker
50 g mandler

Pynt:
3 ss sukker
1 ss kanel
50 g mandler

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen (smørkremen vil kunne skille seg, se tips). Pisk inn bakepulver og vaniljeessens og bland så i hvetemelet. Rør til deigen er jevn og klumpfri.

Ha halvparten av deigen i formen som er dekket med bakepapir. Jeg brukte som nevnt en liten langpanne (ca 20x30 cm), men du kan alternativt bruke en stor rund form (28 cm i diameter).

Rens eplene og skjær dem i skiver. Legg skivene over epledeigen og dryss over sukker og hakkede mandler. Fordel resten av deigen over eplene og glatt til overflaten.

Dryss over sukker, kanel og hakkede mandler til pynt.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 1 time (sjekk med kakenål om kaken er helt gjennomstekt i midten, det kan godt hende at den trenger noe lenger steketid). Avkjøl kaken litt i formen før den tas ut og serveres med pisket krem eller vaniljeis.

Tips

Vær oppmerksom på at smørkremen ofte vil kunne skille seg når du pisker inn så mange egg. Ingen grunn til panikk! Dette bedrer seg straks du begynner å blande i hvetemelet.

Eplekaken kan fryses.

Kakekategori
Sesong

2 kommentarer

Prøvde ut denne eplekaken i dag og den var kjempegod! Postet oppskriften på bloggen min, håper det går greit :) Skrev selvfølgelig at det var din oppskrift.

Jeg er veldig takknemlig for denne siden, for den har hjulpet meg med så mange mat og helse oppgaver der vi skal lage mat hjemme. stå på det gode arbeidet

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift