Brukere online: 2194
Brukere i dag: 33013
Brukere siste 7 dager: 196833
Mørdeig:
150 g smør
150 g sukker
1 egg
150 g hvetemel
0,5 ts bakepulver
Fyll:
3 epler
1 ss kanel
1 ss sukker
50 g hasselnøtter
Rør mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Sikt mel og bakepulver og bland inn i deigen.
Ha halvparten av deigen jevnt utover i en smurt terteform (26 cm i diameter). Klem deigen utover med fingrene. Stek bunnen nederst i ovnen ved 175°C i 10 min.
Skrell eplene og skjær dem i båter. Fordel eplebåtene over den forstekte mørdeigsbunnen. Strø over sukker og kanel og grovt hakkede nøtter. Fordel den andre halvparten av deigen i klatter over eplene.
Stek kaken videre nederst i ovnen ved ved 175°C i 25-30 min.
"Epleterte med mørdeig" smaker best servert lunken sammen med krem, vaniljesaus eller iskrem.
Se også "Mørdeigskake med eplefyll" og "Eplesmuldrekake med vaniljekrem".
Skriv ny kommentar