Grønne Proteinrundstykker (Havrerundstykker med cottage cheese og spinat)

Jeg lager ofte mine populære Proteinrundstykker fordi jeg liker dem så godt, og jeg varierer dem ofte (se her).

Denne gangen lagde jeg dem grønne med spinat og gresskarkjerner! 

 

 

Så sykt kule, sunne - og ikke minst gode! Smile  

 


Oppskriften gir 12 stk. 

 

Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 400 g cottage cheese
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 125 g fersk spinat
♥ 400 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 150 g gresskarkjerner

Pynt:
♥ sesamfrø


Fremgangsmåte:

Finn frem ingrediensene.

 

 

Mos egg og cottage cheese sammen slik at du får en helt glatt og klumpfri masse. Du kan bruke food processor eller stavmikser til dette. 

 

 

Rør inn bakepulver og salt.

Stapp spinatbladene i food processoren og mos dem inn i blandingen. 

 

 

 

Ha så i havregryn og gresskarkjerner, og bland deigen raskt sammen.

 

 

 

La deigen stå og svelle i 30 minutter. Deigen skal bli nokså bløt, men fast nok til at du kan forme den.

Ha bakepapir på en stekeplate. Form deigen til 12 rundstykker som legges på platen (ca. 110 gram per rundstykke).

 

 

Pensle over med vann og dryss over sesamfrø. 

 

 

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

 

 

 

 

Hvor kule er ikke disse rundstykkene.... Smile  Smile  Smile  

 

 

 

 

Så herlig farge! 

 

 

NAM! 

 

 

Tips:

♥ Jeg bruker 1 stort beger cottage cheese (mager type) til denne oppskriften, som er på 400 g. Det er meningen å mose egg og cottage cheese sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.

♥ Proteinrundstykker oppbevares kjølig og innpakket i plast så de holde seg myke. De er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne kort i ovnen eller i mikrobølgeovnen før servering, så blir de myke og ekstra gode. 

 

 

Grønne proteinrundstykker er digg med masse forskjellig pålegg! 

Men også nydelige varme, bare med smør på. 

 

 

Dette er rundstykker som får deg til å føle deg bra.  Smile  

Kos deg! 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Grønne Proteinrundstykker (Havrerundstykker med cottage cheese og spinat)
Ingredienser

♥ 4 egg
♥ 400 g cottage cheese
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 125 g fersk spinat
♥ 400 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 150 g gresskarkjerner

Pynt:
♥ sesamfrø

Fremgangsmåte

Mos egg og cottage cheese sammen slik at du får en helt glatt og klumpfri masse. Du kan bruke food processor eller stavmikser til dette. 

Rør inn bakepulver og salt.

Stapp spinatbladene i food processoren og mos dem inn i blandingen. 

Ha så i havregryn og gresskarkjerner, bland deigen raskt sammen. La deigen stå og svelle i 30 minutter. Deigen skal bli nokså bløt, men fast nok til at du kan forme den.

Ha bakepapir på en stekeplate. Form deigen til 12 rundstykker som legges på platen (ca. 110 gram per rundstykke).

Pensle over med vann og dryss over sesamfrø. 

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

Tips

♥ Jeg bruker 1 stort beger cottage cheese (mager type) til denne oppskriften, som er på 400 g. Det er meningen å mose egg og cottage cheese sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.

♥ Proteinrundstykker oppbevares kjølig og innpakket i plast så de holde seg myke. De er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne kort i ovnen eller i mikrobølgeovnen før servering, så blir de myke og ekstra gode. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Du gjør nok ikke noe galt, Elise. Disse proteinrundstykkene skal bli kompakte for der jo ikke noe gjær eller hevemiddel i deigen (gjelder enten du bruker spinat i dem eller ikke). Hyggelig å høre at du synes de ble gode! :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift