Brukere online: 1626
Brukere i dag: 9197
Brukere siste 7 dager: 195535
250 g smør
250 g sukker
1 vaniljestang
4 egg
200 g hvetemel
50 g potetmel
1 ts bakepulver
Fyll:
100 g nougat (se tips)
Pynt:
2 dl melis
1-2 ss vann
1 Max-sjokolade (se tips)
Pisk romtemperert smør sammen med sukker til du får en lys og luftig smørkrem. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Tilsett i smørkremen. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt deretter i de tørre ingrediensene og bland deigen sammen.
Smelt nougaten (dette gjøres raskt over vannbad eller i mikro). Vend nougaten helt forsiktig i deigen. Rør bare med noen få tak, for deigen skal bli stripete.
Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 170°C i ca 1 time. Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Rør sammen melisglasur og fordel på toppen av kaken. Dryss over hakket Max-sjokolade. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
Som nougat kan du for eksempel bruke hasselnøttnougat fra Anthon Berg. Fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene, og særlig ved juletider.
Max-sjokolade (fra Nidar) fås kjøpt i de fleste kiosker og matvarebutikker. 1 stk veier 55 gram.
Skriv ny kommentar