Marsipanfigurer med sjokolade

Annonse: Bakeren og kokken

Er artig juleaktivitet å gjøre med barna er å forme søte marsipanfigurer og dyppe dem i sjokolade.

Bruk gjerne hjemmelaget marsipan, som gir den aller beste smaken! 

 

 

Ingredienser: 

♥ 500 g mandler
♥ 500 g melis
♥ 2 store eggehviter

Pynt:
♥ 200 g sjokolade


Fremgangsmåte: 

Skåld mandlene ved å ha dem i en kjele med kokende vann.

 

 

Se link til den fine kjelen fra Jamie Oliver Premium i nettbutikken til Bakeren og kokken HER.

 

 

La mandlene ligge i det varme vannet til du ser at skallet er lett å løsne fra mandlene. Sil vekk vannet og fjern mandelskallet på alle mandlene.

La mandlene lufttørke over natten.

 

 

Mal de skåldede mandlene fint i en food processor.

 

 

Jeg bruker her Mini Foodprocessor fra KitchenAid, se link til produktet i nettbutikken til Bakeren og kokken HER.

 

 

Bland de malte mandlene med melis.

 

 

Se link til fine bakeboller i stål i nettbutikken til Bakeren og kokken HER.

 

 

Tilsett eggehvitene.

 

 

Elt marsipanen sammen med en kjøkkenmaskin til den er smidig.

Siden denne porsjonen ikke er så stor, går det fint å bruke håndmikser også. Se link til den jeg bruker her fra KitchenAid i nettbutikken til Bakeren og kokken HER.

 

 

Avkjøl marsipanen en stund i kjøleskapet før du begynner å bruke den. Kna eventuelt inn litt ekstra melis til marsipanen blir god å forme.

Lag ønskede marsipanfigurer. Bruk fantasien! Grin  

 

 

Sett figurene på et bakepapirdekket brett og la dem stå kjølig i en time.

Smelt sjokoladen.

Se link til super elektrisk sjokoladesmelter i nettbutikken til Bakeren og kokken HER og til termometer HER

 

 

Pynt marsipanfigurene med sjokolade ved å dyppe dem i sjokoladen.

Øyne og finere pynt sprøyter du på figurene med en kakesprøyte.

Se lekker boks med masse små sprøytetipper i nettbutikken til Bakeren og kokken HER

 

 

Se så herlige marsipanfigurer!  Smile

 

 

Sett brettet med marsipanfigurene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

 

 

Tips: 

♥ Hvis du ikke former marsipanen med en gang den er laget, må du pakke den godt inn i plast så den ikke blir tørr.

♥ Marsipanen har god holdbarhet. Jeg pleier å oppbevare marsipanen i en kakeboks i romtemperatur. Etter at du har dyppet figurene i sjokolade, bør de oppbevares i kjøleskapet så ikke sjokoladen blir klissete.

Jeg har her tatt utgangspunkt i min beste oppskrift på Hjemmelaget marsipan, men har her laget halv porsjon. 

 

Skikkelig julekos med hjemmelagde marsipanfigurer! 

 

 

 

 

 

God fornøyelse!  Smile

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Marsipanfigurer med sjokolade
Ingredienser

♥ 500 g mandler
♥ 500 g melis
♥ 2 store eggehviter

Pynt:
♥ 200 g sjokolade

Fremgangsmåte

Skåld mandlene ved å ha dem i en kjele med kokende vann. La mandlene ligge i det varme vannet til du ser at skallet er lett å løsne fra mandlene. Sil vekk vannet og fjern mandelskallet på alle mandlene. La mandlene lufttørke over natten.

Mal de skåldede mandlene fint i en food processor.

Bland de malte mandlene med melis.

Tilsett eggehvitene. Elt marsipanen sammen med en håndmikser til den er smidig. Avkjøl marsipanen en stund i kjøleskapet før du begynner å bruke den. Kna eventuelt inn litt ekstra melis til marsipanen blir god å forme.

Lag ønskede marsipanfigurer. Bruk fantasien! Grin  Sett figurene på et bakepapirdekket brett og la dem stå kjølig i en time.

Smelt sjokoladen. Pynt marsipanfigurene med sjokolade ved å dyppe dem i sjokoladen. Øyne og finere pynt sprøyter du på figurene med en kakesprøyte.

Sett brettet med marsipanfigurene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

♥ Hvis du ikke former marsipanen med en gang den er laget, må du pakke den godt inn i plast så den ikke blir tørr.

♥ Marsipanen har god holdbarhet. Jeg pleier å oppbevare marsipanen i en kakeboks i romtemperatur. Etter at du har dyppet figurene i sjokolade, bør de oppbevares i kjøleskapet så ikke sjokoladen blir klissete.

Kakekategori
Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift