Brukere online: 2401
Brukere i dag: 35104
Brukere siste 7 dager: 196621
Annonse: Bakeren og kokken
Er artig juleaktivitet å gjøre med barna er å forme søte marsipanfigurer og dyppe dem i sjokolade.
Bruk gjerne hjemmelaget marsipan, som gir den aller beste smaken!
Ingredienser:
♥ 500 g mandler
♥ 500 g melis
♥ 2 store eggehviter
Pynt:
♥ 200 g sjokolade
Fremgangsmåte:
Skåld mandlene ved å ha dem i en kjele med kokende vann.
Se link til den fine kjelen fra Jamie Oliver Premium i nettbutikken til Bakeren og kokken HER.
La mandlene ligge i det varme vannet til du ser at skallet er lett å løsne fra mandlene. Sil vekk vannet og fjern mandelskallet på alle mandlene.
La mandlene lufttørke over natten.
Mal de skåldede mandlene fint i en food processor.
Jeg bruker her Mini Foodprocessor fra KitchenAid, se link til produktet i nettbutikken til Bakeren og kokken HER.
Bland de malte mandlene med melis.
Se link til fine bakeboller i stål i nettbutikken til Bakeren og kokken HER.
Tilsett eggehvitene.
Elt marsipanen sammen med en kjøkkenmaskin til den er smidig.
Siden denne porsjonen ikke er så stor, går det fint å bruke håndmikser også. Se link til den jeg bruker her fra KitchenAid i nettbutikken til Bakeren og kokken HER.
Avkjøl marsipanen en stund i kjøleskapet før du begynner å bruke den. Kna eventuelt inn litt ekstra melis til marsipanen blir god å forme.
Lag ønskede marsipanfigurer. Bruk fantasien!
Sett figurene på et bakepapirdekket brett og la dem stå kjølig i en time.
Smelt sjokoladen.
Se link til super elektrisk sjokoladesmelter i nettbutikken til Bakeren og kokken HER og til termometer HER.
Pynt marsipanfigurene med sjokolade ved å dyppe dem i sjokoladen.
Øyne og finere pynt sprøyter du på figurene med en kakesprøyte.
Se lekker boks med masse små sprøytetipper i nettbutikken til Bakeren og kokken HER.
Se så herlige marsipanfigurer!
Sett brettet med marsipanfigurene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Tips:
♥ Hvis du ikke former marsipanen med en gang den er laget, må du pakke den godt inn i plast så den ikke blir tørr.
♥ Marsipanen har god holdbarhet. Jeg pleier å oppbevare marsipanen i en kakeboks i romtemperatur. Etter at du har dyppet figurene i sjokolade, bør de oppbevares i kjøleskapet så ikke sjokoladen blir klissete.
Jeg har her tatt utgangspunkt i min beste oppskrift på Hjemmelaget marsipan, men har her laget halv porsjon.
Skikkelig julekos med hjemmelagde marsipanfigurer!
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g mandler
♥ 500 g melis
♥ 2 store eggehviter
Pynt:
♥ 200 g sjokolade
Skåld mandlene ved å ha dem i en kjele med kokende vann. La mandlene ligge i det varme vannet til du ser at skallet er lett å løsne fra mandlene. Sil vekk vannet og fjern mandelskallet på alle mandlene. La mandlene lufttørke over natten.
Mal de skåldede mandlene fint i en food processor.
Bland de malte mandlene med melis.
Tilsett eggehvitene. Elt marsipanen sammen med en håndmikser til den er smidig. Avkjøl marsipanen en stund i kjøleskapet før du begynner å bruke den. Kna eventuelt inn litt ekstra melis til marsipanen blir god å forme.
Lag ønskede marsipanfigurer. Bruk fantasien! Sett figurene på et bakepapirdekket brett og la dem stå kjølig i en time.
Smelt sjokoladen. Pynt marsipanfigurene med sjokolade ved å dyppe dem i sjokoladen. Øyne og finere pynt sprøyter du på figurene med en kakesprøyte.
Sett brettet med marsipanfigurene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
♥ Hvis du ikke former marsipanen med en gang den er laget, må du pakke den godt inn i plast så den ikke blir tørr.
♥ Marsipanen har god holdbarhet. Jeg pleier å oppbevare marsipanen i en kakeboks i romtemperatur. Etter at du har dyppet figurene i sjokolade, bør de oppbevares i kjøleskapet så ikke sjokoladen blir klissete.
Skriv ny kommentar