Brukere online: 132
Brukere i dag: 1193
Brukere siste 7 dager: 195596
200 g smør
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
3 egg
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl melk
2 epler
3 ts kanel
Pisk mykt smør, sukker og vaniljesukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen mel og bakepulver. Rør dette inn i deigen vekselsvis med melken. Skrell og rens eplene og del dem opp i små terninger. Bland epleterningene med kanel og vend dem deretter forsiktig i deigen.
Ha papirformer i muffinsbrett (se tips) og fyll deigen i formene, ca 3/4 fulle. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 20 min. Avkjøl i noen minutter før muffinsene forsiktig hvelves ut av muffinsbrettet.
Muffinsbrett gir muffins med flott fasong. Har du ikke muffinsbrett, kan du bruke doble papirformer. Pass da på at du ikke fyller formene for fulle, ellers renner deigen utover under stekingen. Du vil da få flere muffins som er mindre i størrelse og som trenger noe kortere steketid.
Muffinsene er fine å fryse.
Se også oppskrift på "Eplemuffins" og "Eplemuffins med rømme", som har epleskiver og kanel liggende på toppen av muffinsene i stedet for å blande dem inni deigen som her.
Skriv ny kommentar