Brukere online: 74
Brukere i dag: 1334
Brukere siste 7 dager: 195584
Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør
Fyll:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost naturell
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Pynt:
1 stor boks hermetiske pærer (se tips)
Knus kjeksen i en morter eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Pynt kaken med godt avrente hermetiske pærer oppdelt i skiver.
1 stor boks hermetiske pærer tilsvarer ca 460 g pærer uten lake.
Bruk elektrisk mikser når du blander fyllet, slik at blandingen blir helt jevn.
Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.
Kaken er holdbar i kjøleskapet!
1 kommentar
ELsker denne kaken. Jeg lager
ELsker denne kaken. Jeg lager den gang på gang i forskjellige varianter, med og uten pærer. Litt rød konditorfarge så blir den rosa :)
Favoritten min!
Skriv ny kommentar