Ovnsbakt Capresesalat

Etter en uke i Italia blir man definitivt godt vant på matfronten... 😋  Jeg har vært i vakre Firenze i høstferien og er nå full at inspirasjon til hva jeg skal lage på kjøkkenet denne høsten. 😍

Her er en deilig variant av den berømte, klassiske Capresesalaten (Insalata Caprese) som jeg lagde i sommer. Ved å bake tomatskivene i ovnen blir smaken på tomatene mer konsentrert og ekstra god. Ovnsbakt Capresesalat er nydelig som forrett eller som siderett til det meste av italiensk mat. 

 

 

Ingredienser: 

Ovnsbakte tomater:
♥ 12 plommetomater
♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 2 ss crema di balsamico (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

Øvrige ingredienser:
♥ 3 mozzarella (à 125 gram hver, se tips)
♥ 2 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 ss crema di balsamico (se tips)
♥ basilikumblader
♥ flaksalt og kvernet pepper

 

Fremgangsmåte: 

Ovnsbakte tomater: 

Skjær tomatene i tykke skiver. Fjern den flytende tomatsaften inni tomatene. Legg tomatskivene tett i tett utover en bakepapirdekket stekeplate. 

Ringle over olivenolje og balsamico. Kvern over salt og pepper. 

 

 

Bak tomatene midt i ovnen ved 135°C i 2 timer. 

La tomatskivene avkjøles på platen. 

 

 

Tilbered salaten: 

Del mozzarellaosten i skiver. 

Legg skiver av ovnsbakt tomat og mozzarella om hverandre på serveringsfatet. 

 

 

Ringle over god olivenolje og deretter litt kremete balsamicoeddik. 

Klipp opp basilikumblader i strimler og dryss dem over salaten. 

Dryss over flaksalt og kvern over pepper. 

 

 

Ekstra smakfull Caprese med ovnsbakte tomater!  😍

 

 

Tips: 

♥ Bruk gjerne store, modne plommetomater, som har søt og god smak, men andre gode tomater kan selvsagt også brukes. Tomatskivene bør bakes i ovnen på svak varme og over lang tid for at de skal bli smakfulle uten å bli brente. Merk at ovnsbakte tomatskiver mister en god del volum sammenlignet med friske tomatskiver, derfor trenger du mange av dem. Se også oppskrift på Konfiterte cherrytomater

 

 

♥ Fersk mozzarella er formet som kuler og fås kjøpt i poser der ostekulene ligger i lake. Den beste smaken får du om du bruker mozzarella laget av bøffelmelk. Det går imidlertid også helt fint å bruke mozzarella som er laget med kumelk. 

 

 

♥ Crema di balsamico er en type glaze laget av balsamicoeddik som er tykkere og søtere enn ren balsamicoeddik. 

♥ Se oppskrift på klassisk Insalata Caprese. En ekstra sommerlig vri på denne salaten får du om du bytter ut tomater med vannmelon, se Caprese med vannmelon og mozzarella eller supplerer med søte jordbær, se Caprese med jordbær og mozzarella. Se også Insalata Tricolore

 

 

Buonissimo! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ovnsbakt Capresesalat
Ingredienser

Ovnsbakte tomater:
♥ 12 plommetomater
♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 2 ss crema di balsamico (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

Øvrige ingredienser:
♥ 3 mozzarella (à 125 gram hver, se tips)
♥ 2 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 ss crema di balsamico (se tips)
♥ basilikumblader
♥ flaksalt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Ovnsbakte tomater: 
Skjær tomatene i tykke skiver. Fjern den flytende tomatsaften inni tomatene. Legg tomatskivene tett i tett utover en bakepapirdekket stekeplate. 

Ringle over olivenolje og balsamico. Kvern over salt og pepper. 

Bak tomatene midt i ovnen ved 135°C i 2 timer. 

La tomatskivene avkjøles på platen. 

Tilbered salaten: 
Del mozzarellaosten i skiver. 

Legg skiver av ovnsbakt tomat og mozzarella om hverandre på serveringsfatet. 

Ringle over god olivenolje og deretter litt kremete balsamicoeddik. 

Klipp opp basilikumblader i strimler og dryss dem over salaten. 

Dryss over flaksalt og kvern over pepper. 

Tips

♥ Bruk gjerne store, modne plommetomater, som har søt og god smak, men andre gode tomater kan selvsagt også brukes. Tomatskivene bør bakes i ovnen på svak varme og over lang tid for at de skal bli smakfulle uten å bli brente. Merk at ovnsbakte tomatskiver mister en god del volum sammenlignet med friske tomatskiver, derfor trenger du mange av dem. Se også oppskrift på Konfiterte cherrytomater

♥ Fersk mozzarella er formet som kuler og fås kjøpt i poser der ostekulene ligger i lake. Den beste smaken får du om du bruker mozzarella laget av bøffelmelk. Det går imidlertid også helt fint å bruke mozzarella som er laget med kumelk. 

♥ Crema di balsamico er en type glaze laget av balsamicoeddik som er tykkere og søtere enn ren balsamicoeddik. 

♥ Se oppskrift på klassisk Insalata Caprese. En ekstra sommerlig vri på denne salaten får du om du bytter ut tomater med vannmelon, se Caprese med vannmelon og mozzarella eller supplerer med søte jordbær, se Caprese med jordbær og mozzarella. Se også Insalata Tricolore

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift