Påskeskumfudge

Påskeskumfudge har jeg laget etter samme oppskrift som Skumnissefudge, som er kjempepopulære til jul.

Resultatet ble akkurat like bra med påskeskum! 

Gøy med hjemmelaget påskegodteri! 😃

 

 

Ingredienser:

 200 g påskeskum (se tips)
 100 g smør
 4 dl sukker
 2 dl kremfløte
 200 g hvit sjokolade

Pynt:
2 ss kakestrøssel (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Ha påskeskum og smør i en kjele. 

 

 

Tilsett sukker og kremfløte.

 

 

Varm opp på middels varme mens du rører, helt til påskeskumbitene har smeltet helt.

Dette tar 10 - 15 minutter, så ha tålmodighet (se tips). 😊

 

 

Når skummet har løst seg opp helt, tas kjelen av platen. 

 

 

Del den hvite sjokoladen opp i mindre biter og ha bitene i kjelen. La den hvite sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. 

 


Kle en firkantet form med bakepapir (jeg brukte her en form som er 20 x 20 cm). Hell fudgemassen i formen.

 

 

Dryss på kakestrøssel.

 

 

Sett formen i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) til fudgen har stivnet helt.

Løft fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.

 

 

Skjær den i firkanter. 

 

 

Tips: 

Påskeskum (kaniner) fås kjøpt i matbutikker rundt påsketider.

 

 

Du kan også lage fudge av annet skumgodteri, slik som for eksempel skumbananer (uten sjokolade) eller Ahlgrens biler.  

Hvis du klipper opp påskeskum i mindre biter før du har dem i kjelen, vil de smelte raskere. 

Det blir dekorativt med et dryss kakestrøssel på fudgen. 

 

 

Påskeskumfudge kan oppbevares i kjøleskapet, men tåler også å ligge i romtemperatur. 

 

😃 😃 😃

Artig! 

 

 

      

Påskeskumfudge
Ingredienser

 200 g påskeskum (se tips)
 100 g smør
 4 dl sukker
 2 dl kremfløte
 200 g hvit sjokolade

Pynt:
2 ss kakestrøssel (se tips)

Fremgangsmåte

Ha påskeskum og smør i en kjele. Tilsett sukker og kremfløte.

Varm opp på middels varme mens du rører, helt til påskeskumbitene har smeltet helt. Dette tar 10 - 15 minutter, så ha tålmodighet (se tips). 😊

Når skummet har løst seg opp helt, tas kjelen av platen. 

Del den hvite sjokoladen opp i mindre biter og ha bitene i kjelen. La den hvite sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. 

Kle en firkantet form med bakepapir (jeg brukte her en form som er 20 x 20 cm). Hell fudgemassen i formen. Dryss på kakestrøssel.

Sett formen i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) til fudgen har stivnet helt.

Løft fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær den i firkanter. 

Tips

Påskeskum (kaniner) fås kjøpt i matbutikker rundt påsketider. Du kan også lage fudge av annet skumgodteri, slik som for eksempel skumbananer (uten sjokolade) eller Ahlgrens biler.  

Hvis du klipper opp påskeskum i mindre biter før du har dem i kjelen, vil de smelte raskere. 

Det blir dekorativt med et dryss kakestrøssel på fudgen. 

Påskeskumfudge kan oppbevares i kjøleskapet, men tåler også å ligge i romtemperatur. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift