Riskrem med pasjonsfrukt og bringebær

Hei,

Håper du nyter fine sommerdager! 

Er du glad i riskrem, er det ingen grunn til å ikke lage seg dette på sommeren også.  Smile  

Kald, nydelig riskrem servert med pasjonsfruktsaus og bringebær er en deilig sommerdessert!

 

 

Oppskriften passer til 4-6 personer. 


Ingredienser:

Riskrem:
 3 dl kremfløte
900 g kald risgrøt (se tips)
4 ss melis
2 ts vaniljesukker

Pasjonsfruktsaus:
10 pasjonsfrukt
0,5 dl melis
 0,5 dl vann

Pynt:
 100 g bringebær
 30 g pistasjnøtter

 

Fremgangsmåte:

Riskrem:

Pisk kremfløte til krem.

Ha risgrøten i en bolle. Vend inn den piskede kremen, litt og litt om gangen. Smak til med melis og vaniljesukker.

 

 

Sett riskremen i kjøleskapet frem til servering.

 

 

Pasjonsfruktsaus:

Ha innholdet fra pasjonsfruktene i en liten kjele sammen med melis og vann. Varm opp blandingen. Ta kjelen av platen og ha blandingen i en sil over en bolle. Rør godt, slik at så mye som mulig av pasjonsfruktsaften havner i bollen.

 


Avkjøl til sausen er helt kald.


Servering:

Server riskremen kald med pasjonsfruktsaus og bringebær.

 

 

Nydelig, frisk riskrem!

 

 

 

Dryss gjerne over hakkede pistasjnøtter for litt crunch, hvis du liker det.

 

 

 

Tips:

Blandingsforholdet krem versus risgrøt er smak og behag. Her har jeg brukt nokså mye risgrøt (900 g) til 3 dl kremfløte fordi jeg liker riskremen best når den er tykk, men det går fint å lage riskremen med bare 400 gram kald risgrøt til 3 dl kremfløte hvis du liker den luftigere.  

Du kan gjerne bruke rester av risgrøt du har igjen fra middagen eller bruke ferdigkjøpt risgrøt, eller du kan koke risgrøten basert på denne oppskriften:

Risgrøt:
2 dl risengryn
4 dl vann
8 dl melk
150 g sukker
1 vaniljestang

Kok opp vann, sukker, vaniljestang og risengryn og la småkoke i 10 min. Tilsett melk og la småkoke til risgrøten er passe tykk. Avkjøl.

Se også de klassiske variantene Riskrem med rød saus og Riskrem med jordbærsaus. Eller kanskje du har lyst til å lage en deilig Riskremkake. Mye annet godt du kan lage med kald risgrøt finner du HER

 

Ha en fin dag i solen! Smile  

 

 

     

Riskrem med pasjonsfrukt og bringebær
Ingredienser

Riskrem:
 3 dl kremfløte
900 g kald risgrøt (se tips)
4 ss melis
2 ts vaniljesukker

Pasjonsfruktsaus:
10 pasjonsfrukt
0,5 dl melis
 0,5 dl vann

Pynt:
 100 g bringebær
 30 g pistasjnøtter

Fremgangsmåte

Riskrem:
Pisk kremfløte til krem.

Ha risgrøten i en bolle. Vend inn den piskede kremen, litt og litt om gangen. Smak til med melis og vaniljesukker.

Sett riskremen i kjøleskapet frem til servering.

Pasjonsfruktsaus:
Ha innholdet fra pasjonsfruktene i en liten kjele sammen med melis og vann. Varm opp blandingen. Ta kjelen av platen og ha blandingen i en sil over en bolle. Rør godt, slik at så mye som mulig av pasjonsfruktsaften havner i bollen. Avkjøl til sausen er helt kald.

Servering:
Server riskremen kald med pasjonsfruktsaus og bringebær. Dryss gjerne over hakkede pistasjnøtter for litt crunch, hvis du liker det! 

Tips

Blandingsforholdet krem versus risgrøt er smak og behag. Her har jeg brukt nokså mye risgrøt (900 g) til 3 dl kremfløte fordi jeg liker riskremen best når den er tykk, men det går fint å lage riskremen med bare 400 gram kald risgrøt til 3 dl kremfløte hvis du liker den luftigere.  

Du kan gjerne bruke rester av risgrøt du har igjen fra middagen eller bruke ferdigkjøpt risgrøt, eller du kan koke risgrøten basert på denne oppskriften:

Risgrøt:
2 dl risengryn
4 dl vann
8 dl melk
150 g sukker
1 vaniljestang

Kok opp vann, sukker, vaniljestang og risengryn og la småkoke i 10 min. Tilsett melk og la småkoke til risgrøten er passe tykk. Avkjøl.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift