Brukere online: 2202
Brukere i dag: 25432
Brukere siste 7 dager: 196261
Her er en deilig pai med plommer og fyll som inneholder kokos og kanel!
Paibunn:
2,5 dl hvetemel
2 ss sukker
100 g smør
1 egg
Fyll:
2 egg
150 g sukker
2 ss fløte (se tips)
75 g kokos
Pynt:
1 kg plommer
1 ss sukker
1 ts kanel
Smuldre smør i mel og sukker og bland i egg. Deigen kan også lages raskt ved å ha alle ingrediensene i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg.
Trykk deigen ut i en dyp paiform (ca 26 cm i diameter). Fest aluminiumsfolie langsmed kanten av formen (se tips). Forstek paibunnen ved 200°C i ca 10 min. Fjern folien forsiktig.
Pisk eggene og sukker luftig. Tilsett fløte og kokos. Ha kokosblandingen i den forstekte paibunnen.
Fjern plommestenene og del plommene i fire. Legg dem i formen med skinnsiden ned. Dryss på sukker og kanel.
Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i ca 25 min til.
Server paien lunken eller kald med is eller krem.
Du kan bruke all slags fløte i fyllet; enten kaffefløte, matfløte eller kremfløte.
Det å feste aluminiumsfolie langsmed kanten på paiformen er et lurt triks for å unngå at deigen i kanten av kaken krymper nedover under forstekingen.
1 kommentar
Kan denne paien fryses, evt.
Kan denne paien fryses, evt. lages en dag eller to i forveien?
Skriv ny kommentar